Фудбал Фудбал/Вести

Veterani Zvezde gostovali u Republici Srpskoj

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Veterani FK Crvena zvezda gostovali su u Bosanskim Lužanima kraj Dervente i protiv mnogo mlađih domaćina igrali nerešeno 2:2, (1:1).

540-veterani-fsdf.jpg

FK Borac iz Bosanskih Lužana osnovan je 1954. godine i njihov prvi tim bio je domaćin veteranima FK Crvena zvezda. U prijatnoj bratskoj i domaćinskoj atmosferi veterani Zvezde dočekani su toplo i srdačno. Domaća ekipa je izvela na teren više nego duplo mlađi sastav od Zvezdinog, a uprkos razlici u godinama Zvezdini fudbaleri iako ovaj put nekompletni, uspeli su da održe ravnotežu na terenu. Borac je prvi došao u vodstvo od u 10. minutu fantastičnim udarcem Bašića, a izjednačio je na najbolji Zvezdin veteran na današnjoj utakmici Vladimir Tintor iz penala u 27. minutu. Na poluvreme se otišlo pri nerešenom rezultatatu – 1:1.

Na gostovanje u Republici Srpskoj veterani FK Crvena zvezda poveli su ovaj put slabiji sastav u odnosu na prethodnu utakmicu. Za Zvezdu opravdano nisu mogli da nastupaju: Zdravko Borovnica, Slaviša Čula, Marjan Marković, Nenad Vanić i drugi.

U drugom poluvremenu gosti su pokušavali preko poletnih igrača da povedu i često su se nalazili u ofsajd pozicijama. Ipak, domaćin je preko Ćorića u 48 minutu uspeo da povede sa 2:1. Kako se bližio kraj utakmice fudbaleri Crvene zvezde su imali jaku želju da se kući vrate neporaženi. Vladimir Tintor, golom u 57. minutu, spasio je čast gostiju. Rezultat je krajnje realan 2:2, a igra je protekla u visokom tempu tokom svih 60 minuta.

Selo Bosanski Lužani sa oko 500 stanovnika je stradalo i u ratu 1941-1945. i u ovom poslednjem ratu su bili opkoljeni sa svih strana i imali dosta žrtava među svojim borcima, što nam je posvedočio i spomenik u centru sela.

Druženje je nastavljeno na večeri u Beton hali uz prigodne poklone.

FK Borac  igrao je u sastavu:

M. Gojić, M. Marinković, V. Ćorić, S. Savić, N. Savić, N. Pećić, M. Dragišić, M. Makivić, M. Trutina,S. Kojić, B. Bašić. Igrali su još (D. Kaluga, R. Ivković, J. Pantić, Duška Damjanović i B. Pećić), trener M. Mičija

FK Crvena Zvezda igrala je u sastavu:

B. Katić, A. Petrović, ,D.Mandić, G. Đukić, , B.Nikolić, D. Stevović,  V.Tintor, Z.Nikolić, M. Bursać, V. Sinđić, D. Turkalj. Igrali su još (Z. Mandić, T. Mitrović, D. Milovanović, V. Nikolić i B. Ratković), trener J. Aćimović.

Sudije su dobro obavile svoj posao, na čelu sa glavnim sudijom B. Zemunovićem  i pomoćnicima D. Zemunovićem i B. Trivunovićem, svi iz Dervente.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама