Фудбал Фудбал/Вести

Božović pred Spartak

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra, 22. oktobra, odigrati utakmicu 13. kola Superlige Srbije protiv Spartaka.

Spartak će Crvenu zvezdu dočekati u Subotici, od 15 časova. Šef stručnog štaba Miodrag Božović očekuje da će njegova ekipa nastaviti pobednički niz.

– Spartak je najprijatnije iznenađenje ovog dela šampionata i nema sumnje da nas čeka teška utakmica. Oni su vrlo efikasna ekipa, doduše i primaju dosta golova, ali ipak njihova udarna trojka u napadu je sposobna da dâ gol svakom timu. Teren će sigurno biti jako loš i to nam je još jedan razlog da damo svoj maksimum kako bismo ostvarili povoljan rezultat. Postoje stvari u našoj igri koje moramo da popravimo. Da je sve idealno, svakog bismo lako pobeđivali. Jesmo najbolji, ali nismo baš toliko superiorni. Ima nedostataka koji dođu do izražaja i pokažu da smo i mi od krvi i mesa – rekao je Miodrag Božović.

Po broju postignutih pogodaka Spartak deli drugo mesto sa Vojvodinom, iza Crvene zvezde.

– Utakmice koje mi igramo uvek obiluju šansama i golovima, nezavisno od protivnika. Ne bi trebalo ni u Subotici da bude drugačije. Siguran sam da će biti dosta pogodaka, ali nadam se da ćemo ih mi postizati. Napad je ključni deo ekipe Spartaka od koga nam preti najviše opasnosti. Milić je izrastao u ozbiljnog igrača, Ivanović takođe. Torbica iza sebe ima dosta iskustva, izvanredno izvodi prekide. Tu je i Mudrinski koji će imati poseban motiv, kao uostalom i svi bivši Zvezdini igrači. To je sasvim normalno, svi daju maksimum protiv nas i naspram sebe uvek imamo protivnika koji je maksimalno motivisan. Ta četvorka je Spartakov najveći adut. Černišov je dosta promenio igru ekipe, oni su sada mnogo bolji nego što je to bio slučaj prošle godine. Mislim da će biti najopasniji iz prekida, vidi se da dosta rade na tome, moraćemo da se spremimo za to.

Prema mišljenju Miodraga Božovića loši uslovi za igru su ono što će obeležiti kraj jesenjeg dela šampionata u našoj zemlji.

– U narednih pet kola imamo četiri gostovanja i sigurno će nam to biti otežavajuća okolnost. Znamo u kakvom su stanju tereni u našoj zemlji, ali ne smemo da se žalimo na to, kako je nama tako je i protivniku. Moramo da se prilagodimo, da se borimo malo više nego što smo to radili do sada i da stavljamo igrače koji mogu da kopaju.

U poslednje vreme dosta se govori o klubovima koji su zainteresovani za Davida Babunskog.

– Čitam iz medija isto što i vi. Ne znam ko ga iz kluba ne da, ali svi zainteresovani mogu da dođu i razgovaraju kako bi ga odveli u svoje redove, nije nikakav problem – poručio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама