Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Vojvodina 4:1 (1:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Naša Zvezda prva ponovo! Nakon 10. kola Superlige i ubedljive pobede protiv Vojvodine, Crvena zvezda je ponovo lider prvenstva.

540-ruiz-gdds.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 14.100
Sudija: Dejan Santrač (Pavliš)
Strelci: Ruiz u 11′, Donald u 58′, Plavšić 63′ i Srnić u 90′ za Crvenu zvezdu, a Malbašić u 43′ za Vojvodinu.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Luković, Ristić, Donald, Poletanović, Kanga, Plavšić, Ruiz, Vieira.
Rezerve: Supić, Cvetković, Anđelković, Račić, Srnić, Sikimić, Orlandić.

Vojvodina: Kordić, Kovačević, Planić, Lakićević, Antić, Maksimović, Jovančić, Meleg, Paločević, Malbašić, Trujić.
Rezerve: Perić, Mićić, Puškarić, Babić, Zličić, Trifunović, Knežević.

Posle večitog derbija odigranog prošlog vikenda, fudbalere Crvene zvezde sačekao je novi težak ispit u šampionatu. Izabranici Miodraga Božovića sastali su se sa liderom prvenstva, ekipom Vojvodine koja u prvih devet kola nije zabeležila poraz. U odnosu na ekipu koja je istrčala na teren u Humskoj, Plavšić je zauzeo mesto u startnoj postavi umesto Srnića. Sa druge strane Nenad Lalatović dobro je prvenstveno psihološki spremio svoj tim za derbi susret.

Da ugroze Kordića pokušali su udarcima sa distance Luković i Kanga, međutim nije bilo previše opasnosti. Novosađani su se opredelili za brze akcije iz kontranapada preko Trujića i Malbašića. Imali su nekoliko opasnih situacija pred golom najtrofejnijeg srpskog tima, ali ipak prvi do vođstva stižu beogradski crveno-beli. Igrao se 20 minut kada je posle akcije kroz sredinu Ruiz prihvatio loptu i bez mnogo razmišljanja tukao u donji levi ugao gola rivala, a na veliku radost navijača Crvene zvezde lopta je odsela u mreži.

Nedugo zatim Hugo je mogao da duplira vođstvo svog tima. Omaleni Plavšić glavom je asistirao Portugalcu koji je izašao sam pred Kordića, međutim golman „lala“ izašao je kao pobednik iz ovog duela. I pored rezultatskog deficita Vojvodina je i dalje strpljivo prvenstveno nastavila da brani svoj gol i pokušava iz protiv udara da ugrozi Manojlovića. Svoju priliku dočekali su u 43. minutu i iskoristili je na najbolji način. Grešku Kange na centru igrališta gosti su kaznili munjevitom akcijom koju je pogotkom krunisao Malbašić i time najavio izuzetno zanimljiv nastavak susreta.

I zaista je i bio, posebno za pristalice najtrofejnijeg srpskog kluba. U drugom poluvremenu postojao je samo jedan tim, igra Vojvodine se raspala i gosti iz Novog Sada mogu da budu srećni što su meč završili sa samo četiri primljena pogotka. Gol u smiraj prvog poluvremena nije poremetio Lukovića i drugove, naprotiv, samo ih je više motivisao. Rešeni da ostvare trijumf, jurnuli su crveno-beli ka golu Kordića. Stezao se obruč oko golmana „lala“ da bi ga konačno probio Donald na isteku jednog časa igre. Grešku na sredini terena iskoristili su Ruiz i Donald, razmenili dupli pas, a egzekutor je bio Holanđanin. Samo pet minuta kasnije otklonjena je svaka dilema oko pobednika. Najbolji pojedinac današnjeg susreta Džon Ruizponovo je učestvovao u akciji. Spetljao se malo u izglednoj prilici, nakon njega šutirao je Kanga, Kordić je nakratko uspeo da sačuva svoj gol, međutim iz drugog plana natrčao je Plavšić i poslao po treći put golmana Vojvodine po loptu u mrežu.

Nestala je u tom trenutku igra gostiju, nisu bili ni nalik ekipi iz prvog poluvremena. Ređale su se akcije pred golom Novosađana, u kojima je glavni akter bio Vieira. Prosto je neverovatno koliko najbolji strelac domaćeg prvenstva nije imao koncentracije, ali ni sreće u pojedinim momentima. Ipak, raduje to sa kakvom je lakoćom ulazio u prilike i izbegavao čuvare. Nema dileme da će njegov golgeterski učinak rasti u narednim utakmicama. Šlag na Zvezdinu pobedničku tortu stavio je rezervista Srnić u poslednjem minutu regularnog dela. Jurnulo je nekoliko Zvezdaša u napad, Plavšić je povukao akciju po levoj strani, centrirao u srce šesnaesterca, a pomenuti Srnić je primirio loptu grudima i odličnim volej udarcem postavio konačan rezultat.

Na tabeli prvoplasirani i drugoplasirani tim lige, ponovo su zamenili mesta, derbi kola je opravdao taj epitet i nema dileme da je 14.100 navijača koliko se skupilo na stadionu „Rajko Mitić“ zadovoljno napustilo tribine najvećeg sportskog zdanja u Srbiji.

Na planu samopouzdanja ali i psihološki trijumf koji mnogo znači Crvenoj zvezdi koja je pokazala da je poraz prošlog vikenda arhivirala i krenula u novu seriju pobeda.

Narednog vikenda izabranici Miodraga Božovića gostuju Javoru.

…I opet ti si prva postala!!!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама