Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Olimpijakos bolji od Zvezde

Autor: CZBG

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras, na međunarodnom turniru na Kritu, od Olimpijakosa rezultatom 86:74  (26:16, 21:18, 20:24, 19:16). Bila je ovo prva jača provera za četu Dejana Radonjića koja 30. septembra započinje takmičarsku sezonu u ABA ligi protiv MZT-a.

Košarkaši Crvene zvezde ostavili su dosta solidan utisak na ovoj utakmici, imajući u vidu da ekipa nije još uvek kompletirana (barem se tako nadaju svi navijači). Zvezda je počela dosta dobro i do polovine prve četvrtine imala je egal sa renomiranim protivnikom. Tada Olimpijakos, predvođen izvrsnim Spanulisom, dodaje gas  i odlazi na 10 poena prednosti.

Iako je u drugoj četvrtini Olimpijakos pretio da napravi čak i 20 poena prednosti, igrači Crvene zvezde to nisu dozvolili. Pre svega dobre partije su pružili Jović, Kuzmić i Bjelica, koji su držali Zvezdu na koliko toliko pristojnoj razlici. Ostatak utakmice u drugom poluvremenu nije doneo ništa spektakularno što se rezultata tiče, ali je pokazao gde škripi u ekipi Crvene zvezde. Zvezda je uspela da smanji rezultat na 8 poena prednosti za Olimpijakos, ali je to bilo sve što su puleni Dejana Radonjića u ovom trenutku uspeli da urade. Bilo je vidljivo da Stefan Jović ne može sam da iznese teret na poziciji pleja, kao ni da Kuzmić ne može sam da se nosi sa protivničkim centrima. Milko Bjelica, koji je igrao na poziciji pet, ostavio je solidan utisak, ali se videlo da to nije njegova primarna pozicija i da je ponekad inferioran u odnosu na protivničke centre.

Sve u svemu, momci u crveno-belom imaju u nedelju još jedan susret na ovom turniru, a protivnik će biti ekipa Hapoel Jerusalima u čijim redovima nastupa bivši košarkaš Crvene zvezde, Tarens Kinzi. Biće ovo dobra prilika da Zvezdini košarkaši odigraju još jednu jaku utakmicu i da šef struke, Dejan Radonjić, kao i sportski menadžment kluba vide koji su trenutni dometi ove ekipe i na kojim pozicijama je potrebno dovoditi pojačanja.

KK Crvena zvezda mts: Rebić 2, Dangubić 7, Dobrić 2, Mitrović 8, Lazić 8, Simanić, Simonović 7, Kuzmić 12, Bjelica 12, Dženkins 5, Gudurić 5, Jović 6

Скочи на траку са алаткама