Фудбал Фудбал/Вести

1/16 finala Kupa, ČSK – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se plasirala u 1/8 finala Kupa Srbije. Premijeru u ovogodišem takmičenju crveno-beli su okončali uspešno, pobedom od tri gola razlike.

540-čsk-zvezda-dfs.jpg

Stadion: „ČSK Pivara“
Gledalaca: 2.000
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)
Strelci: Poletanović u 32′, Luković u 72′ i Sikimić u 83′.

ČSK Pivara: Tankosić, Tomović, Jević, Marković, Kerkez, lavšić, Krstanović, Davidov, Žakula, Vukasović, Nikodijević.
Rezerve: Vlajić, Stepanov, Jovanić, Furtula, Jelić, Mezei, Vujošević.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Le Talek, Ristić, Poletanović, An. Luković, Plavšić, Ruiz, Mouče, Orlandić.
Rezerve: Supić, Cvetković, Fibel, Anđelković, Račić, Srnić, Sikimić.

Kao i mnoge utakmice ove sezone, i ova je počela dosta mirno kada su prilike za gol u pitanju. Svoju prvu je Crvena zvezda čekala dosta dugo, ali ne može se reći da utakmica nije bila dinamična. Naprotiv, fudbaleri obeju ekipa pokazali su mnogo želje i veliku dozu agresivnosti, one pozitivne, sportske. ČSK se opredelio da napada preko kontranapada, i u nekoliko navrata nakon solo-prodora mogao je domaćin i ozbiljnije da zapreti, ali, to se na našu sreću nije dogodilo, pa je mladi Filip Manojlović bio gotovo besposlen. Na drugoj strani, tek u 30′ minutu je viđen opasniji šut ka golu. Ruiz je izveo slobodan udarac sa leve strane, lopta je pogodila u glavu fudbalera u živom zidu i promenila putanju. Srećom po golmana Tankosića, nije završila u mreži.

Samo dva minuta kasnije, crveno-beli su poveli. Plavšić je uputio centaršut sa leve strane, štoperi ČSK-a su otklonili prvobitnu opasnost, ali spreman je bio Marko Poletanović. Prihvatio je loptu nadomak kaznenog prostora, naciljao donji desni ugao i pogodio! Priliku da sa ubedljivijom prednošću odu na odmor, crveno-beli su propustili u 39. minutu. Prethodno je igranje Kerkeza rukom u kaznenom prostoru sankcionisano, i kapiten Aleksandar Luković namestio je loptu na belu tačku. Ipak, prvi put ove sezone Zvezdin kapiten nije bio uspešan – Tankosić ga je pročitao i odbranio penal.

U drugom delu igre Zvezda je imala više šansi za gol, a to se može reći i za ČSK. I pored toga, nijednom ime pobednika nije dolazilo pitanje. ČSK je početkom drugog perioda u nekoliko navrata odigrao dobre kontranapade, ali nije uspeo da ih konkretizuje. Naš tim je, kako je vreme odmicalo, bio sve opasniji. Petar Orlandić nije uspeo da zatrese mrežu, nije ni Marko Petković posle asistencije Plavšića, ali jeste kapiten. Aleksandar Luković se na najbolji mogući način iskupio za promašen jedanaesterac. U 72. minutu je namestio loptu i izveo slobodan udarac levom nogom sa strane koja više odgovara dešnjacima. To mu nije smetalo da izuzetno preciznim udarcem savlada golmana ČSK-a, i njemu se revanšira za situaciju iz završnice prvog dela igre.

Miodrag Božović je šansu pružio i Slavoljubu Srniću, Petru Sikimiću i Urošu Račiću. Upravo je Sikimić bio strelac trećeg gola u 83. minutu. Nakon brze kontre koju je započeo Račić, Plavšić je sa boka uputio dobar centaršut, a loptu je sačekao Sikimić i rutinski je sproveo u mrežu.

Treba spomenuti da je jednu dobru intervenciju u završnici utakmice imao i Filip Manojlović. Mladi golman se dobro postavio, i odbranio udarac Furtule iskosa sa desne strane.

Na kraju, važna pobeda Crvene zvezde pred derbi utakmicu 10. kola Superlige u kojoj će Crvena zvezda dočekati prvopalsiranu Vojvodinu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама