Фудбал Фудбал/Омладински погон

Petlići osvojili turnir u Bugarskoj

Izvor: zvanićni sajt SD Crvena zvezda

Zvezdina omladinska škola nastavlja da beleži odlične rezultate na međunarodnim turnirima. Dečaci rođeni 2003. godine osvojili su turnir u Blagoevgradu u Bugarskoj pobedivši u finalu Dinamo iz Zagreba nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 1:1 (5:3).

Na turniru u gradu smeštenom u dolini reke Strume učešće su uzele jake ekipe – Levski, Slavija, Vardar, Dinamo, Vojvodina, Pirin i Akademija Pandev. Na putu do pehara naši petlići ostvarili su ubedljive pobede. Prvo su sa 5:0 savladali Slaviju iz Sofije, a potom i Pirin rezultatom 3:0. U malom srpskom derbiju u polufinalu beogradski crveno-beli su bili bolji te ih je u finalu čekao Dinamo iz Zagreba. Regularan deo meča završen je rezultatom 1:1, izjednačujući gol za Zvezdu postigao je Vlastimir Veličković. U izvođenju penala najviše se istakao golman Ćopić koji je odbranio prvi penal protivničkom kapitenu. U našoj ekipi u strelce su se upisali Đurić, Veličković, Jovanović, Petrović i Bačanin te je krajnji rezultat bio 5:3.

Za najboljeg irača turnira proglašen je Bogdan Petrović.

U Bugarskoj su Zvezdu predstavljali: Ćopić, Despotovski, Mijailović, Veličković, Hiti, Đurić, Jovanović, Lekić, Bjelanović, Bačanin, Petrović, Janković, Trifunović, Ostojić, Damjanović, Bjelić, Đorđević, Savić i Krstić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама