Fudbal Fudbal/Vesti

Božović: Ključ uspeha je igra po bokovima

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Božović i fudbaler Aleksandar Katai govorili su pred novinarima o predstojećoj utakmici između Sasuola i Crvene zvezde.

Zvezdin trener očekuje da sutra, kao i narednog četvrtka, velika borba i angažovanost odluče pobednika.

– Pokušaćemo da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Sasuolo je jako kompaktna ekipa, a Berardi je igrač koji uvek može da reši utakmicu individualnim kvalitetima. Svaki rezultat osim našeg poraza je za nas dobar. Ne mislim da može biti mnogo iznenađenja, verujem da smo jedni druge dobro prostudirali i da znamo i dobre i loše strane. Zvezda mora da odigra mnogo bolje i disciplinovanije nego u Nišu. Svaka greška se u ovom takmičenju skupo plaća. Ključ uspeha biće igra po bokovima. Ko tu bude nadigrao protivnika, mislim da će proći dalje – smatra Zvezdin trener.

Za razliku od italijanskog predstavnika, Crvena zvezda se već duže nalazi u takmičarskom ritmu.

– Nadamo se da će naša prednost biti to što već imamo dosta utakmica iza sebe, dok se Sasuolo tek sprema za početak prvenstva. Mislim da smo u boljem fizičkom stanju, i to bi trebalo da bude naša prednost.

Zvezda će i na prvoj utakmici imati veliku podršku sa tribina, a to je nešto na šta smo svi i navikli.

– Podrška navijača mnogo znači, i navijači su uvek prednost Crvene zvezde, ali videli ste i protiv Ludogoreca da je stadion bio pun, pa nismo pobedili. To može da bude i mač sa dve oštrice. Nije meč u Bugarskoj bio odlučujući, jer pravili smo velike greške i u Beogradu, pa mislim da neće biti ni sutra. Obe utakmice su veoma bitne – kaže Božović.

Zvezdin najbolji strelac u evropskim takmičenjima ove sezone veruje u dobar rezultat.

– Utakmicu sa Ludogorecom smo prežalili, ona je iza nas. Sutra nas čeka novi izazov, a svi verujemo u pozitivan rezultat. Nije bitno ko će postići gol. Ja bih voleo da to budem ja, ali rezultat je najvažniji, a ne ko trese mrežu – kaže Aleksandar Katai.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama