Фудбал Фудбал/Вести

Predstavljen Stefan Ilić

Izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda

Još jedan šampion sa Novog Zelanda postao je član Crvene zvezde. Mladi napadač Stefan Ilić predstavljen je danas na stadionu „Rajko Mitić“.

540-siilić-julkonf.jpg

– Stefan je rođen 7. aprila 1995. godine. Njegov razvojni put je gotovo identičan kao onaj koji je prešao Stefan Milošević. Početak u Crvenoj zvezdi, prelazak u mlađe kategorije Partizana i potom odlazak u Spartak. Za Subotičane je odigrao 65 utakmica, a prošle sezone postigao je sedam golova. Jedan je od najperspektivnijih mladih napadača naše zemlje. Član je zlatne generacije koja je postala prvak sveta na Novom Zelandu. Velike nade polažemo u Stefana i verujmo da će pokazati zašto smo ga doveli – rekao je sportski direktor Blaža Raosavljević.

Stefan Ilić je zahvalan ljudima iz kluba na ukazanom poverenju i šansi koju su mu pružili.

– Velika mi je čast što sam došao u naš najveći i najtrofejniji klub. Trudiću se da na treninzima pokažem što više, naporno ću raditi kako bih se nametnuo treneru. U karijeri sam igrao i levog i desnog veznog, ali najbolje se osećam kao napadač. Ipak, na treneru je da odluči na kojoj poziciji ću nastupati. Konkurencija u ekipi je jaka, ali ja sam mlad igrač i biće mi čast da učim od ovako velikih i uspešnih fudbalera. Poziv Crvene zvezde se ne odbija. Ovde sam bio kao jako mlad, dve godine sam trenirao u petlićima. Svakom igraču znači kada dođe u ekipu i poznaje saigrače od ranije. U Spartaku sam igrao sa Stefanom Miloševićem i Srđanom Plavšićem, poznajem Mihaila Ristića iz reprezentacije i još neke igrače – rekao je Stefan Ilić.

Zvezdino novo pojačanje nosiće broj 95 na dresu.

– Taj broj nosio je i Predrag Rajković koji mi je jako dobar drug. Izabrao sam ga i zato što je to moje godište – završio je mladi napadač.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама