Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Zorja 3:1 (1:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su nakon preokreta uspeli da savladaju ukrajinsku Zorju, na prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji. Crveno-beli su slavili pobedu od 3:1.

540-dsfds.jpg

Stadion: „Matija Gubec“, Krško
Sudija: Dejan Budić
Strelci: Katai u 43′, Sikimić (pen) u 77′, Poletanović u 79′ za Crvenu zvezdu, a Paulo u 4′ za Zorju.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Luković, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, An. Luković, Katai, Srnić, Vieira.
Rezerve: Supić, Petković, Adam, Rendulić, Ristić, Poletanović, Plavšić, Babunski, Avramovski, Jovović, Sikimić,

Zorja: Ševčenko, Suhotski, Sivakov, Čajkovski, Gordiljenko, Kamenijuka, Kulah, Paulo, Forster, Ljubenović, Kvasov.
Rezerve: Levčenko, Lipartia, Jarmah, Matvijenkio, Bezborodko, Tkačuk, Greškuškin, Čeher.

Svoju prvu proveru od dolaska u Sloveniju fudbaleri Crvene zvezde imali su u sredu, 29. juna, a protivnik je bila Zorja iz Ukrajine. Nakon dve lake i ubedljive pobede koje su ostvarili u Srbiji, izabranike Miodraga Božovića je čekao znatno teži posao protiv veoma kvalitetnog protivnika. Zvezdin trener se odlučio da među stative pošaljeDamira Kahrimana. Ispred njega, igrali su Miloš Cvetković, kapiten Aleksandar Luković, Tomas Fibel i Luis Ibanjez. Osovinu veznog reda i ovoga puta su činiliDamjan Le Talek i Mičel Donald, a ispred njih je igrao Andrija Luković, Po bokovima su napadali Aleksandar Katai i Slavoljub Srnić, a najistureniji je bio Hugo Vieira.

Utakmica nije dobro počela po beogradski tim, jer je već u 4. minutu preko Paula, Zorja došla do prednosti. Iako su na terenu bila dva kvalitetna sastava, fudbal koji se igrao nije bio zavidnog kvaliteta, makar za oči običnog gledaoca. Nekoliko manjih prilika viđeno je na obe strane u prvom poluvremenu, a utisak je da su Ukrajinci bili opasniji u prvih pola sata, dok je Crvena zvezda došla do svoje igre u poslednjih 15 minuta prvog dela igre. Andrija Luković i Hugo Vieira su pokušavali da zaprete, ali do izjednačenja se stiglo u 43. minutu, i to nakon kornera. Luis Ibanjez je izveo udarac iz ugla, a najbolje je skočio Aleksandar Katai, i glavom zatresao mrežu. Nastavlja Katai sa izuzetno efikasnim partijama u pripremnim utakmicama.

Nastavak utakmice doneo je veliki broj izmena, ali kod ukrajinske ekipe. Miodrag Božović nije želeo da menja u ranoj fazi drugog poluvremena, pa je istih 11 igrača odigralo dobar deo drugog poluvremena. Viđena je ravnopravna utakmica – obe ekipe su želele da što pre dođu do drugog gola, ali od izglednih prilika nije bilo ništa, i sve se svodilo na individualne pokušaje sa distance. Potom, u 66. minutu, Miodrag Božović je izvršio desetostruku izmenu, promenivši sve igrače, osim golmana (Nemanja Supić je ušao četiri minuta kasnije). Znatno osvežena, ekipa Crvene zvezde uspevala je da pritisne rivala, ali i dalje se dugo čekalo na prave šanse za gol. I dočekalo se!

Ponovo je završetak perioda pripao Crvenoj zvezdi. U 77. minutu u kaznenom prostoru Zorje oboren je Jovović, i dosuđen je jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Predrag Sikimić. Dva minuta kasnije viđen je i najlepši detalj na utakmici. Na odbijenu loptu natrčao je Marko Poletanović, i sa 25 metara levom nogom uputio pravi projektil i pogodio za treći Zvezdin gol.

Ispostavilo se da je 3:1 ujedno i konačan rezultat utakmice.

Foto galeriju sa ovog susreta pogledajte na zvaničnom sajtu kluba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама