Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Borac (Starčevo) – Crvena zvezda 0:7 (0:4)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U drugoj prijateljskoj utakmici pred odlazak na pripreme, fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu. Slavljenih, ekipa Borca iz Starčeva, nije uspela da pruži veći otpor crveno-belima koji su slavili 7:0.

540-starčevojun.jpg

Stadion: U Starčevu
Gledalaca: 3.000
Sudija: Predrag Janjuš
Strelci: An. Luković u 3′, Katai u 20′, 23′ i 33′, Jovović u 47′, Vieira u 75′, Plavšić u 80′.

Borac: Milićev, Popović, Maksimović, Ćirković, Petrović, Minić, Nikolić, Đukić, Arsenijević, Stanisavljević, Nikolov.
Rezerve: Živanović, Mijajlović, Mitrović, Čalić, Zarić, Negovan, Smederevac, Ratkov, Rulić, Štimac, Stanojević, Brajović.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, An. Luković, Katai, Srnić, Sikimić.
Rezerve: Manojlović, Adam, Milošević, Ristić, Parker, Babunski, Plavšić, Jovović, Orlandić, Hugo.

Nakon pobede u prijateljskoj utakmici protiv Hajduka iz Beške, izabranici Miodraga Božovića bili su ubedljivi i u Starčevu, protiv još jednog slavljenika. Domaćin je proslavio 90 godina od osnivanja, a crveno-beli ni ovoga puta nisu imali milosti.

Ponovo su crveno-beli rano poveli, i ponovo se jedan debitant upisao u strelce.Andrija Luković je pre svega nekoliko dana promovisan na Marakani, a u Starčevu je već u trećem minutu uspeo da zatrese mrežu i donese Zvezdi prednost. Ipak, prvo poluvreme je proteklo u znaku jednog drugog čoveka – Aleksandra Kataia. Zvezdina „desetka“ je i na ovoj utakmici bila izuzetno raspoložena. Za svega tri minuta, u 20. i 23. minutu, nakon dobrih asistencija Predraga Sikimića, Katai je uspevao da zatrese mreže, a to je učinio i u 33. minutu, i na taj način postigao het-trik. Domaćin je imao podršku oko 3000 navijača koji su svaki potez svojih ljubimaca ispratili veoma glasno, ali nije Borac imao previše prilika da zapreti šampionu Srbije.

U drugom poluvremenu, od startnih 11 na terenu je ostao samo Zoran Rendulić. I ponovo je Crvena zvezda gol postigla jako brzo. Igrao se 47. minut kada je Vladimir Jovović bio spretniji od čuvara mreže Borca, i doneo Crvenoj zvezdi peti gol. Domaćin se angažovanom i borbenom igrom postarao da Crvena zvezda ne uspe tako lako da stigne i do šestog gola, ali štit domaćina je ipak pukao u 75. minutu, kada je Hugo Vieira bio neumoljiv, postigavši svoj prvi, a Zvezdin šesti gol na meču. U strelce se pet minuta kasnije upisao i Srđan Plavšić, nakon dobrog udarca nogom.

Rezultatom 7:0 završena je i druga provera Crvene zvezde ovog leta, a u ponedeljak, 27. juna, crveno-beli će otputovati na pripreme u Terme Čatež, gde će odigrati još nekoliko pripremnih utakmica.

Foto galeriju možete da pogledate na zvaničnom sajtu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама