Fudbal Fudbal/Vesti

Božović i Orlandić pred Borac

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Drugi put u tri kola Crvena zvezda gostuje u Čačku. Utakmica protiv Borca igra se u subotu, 23. aprila od 17 sati.

Na konferenciji za medije svoja očekivanja uoči meča izneli su šef stručnog štaba Miodrag Božović i fudbaler Petar Orlandić.

– Imamo dosta motiva pred utakmicu sa Borcem jer je to ekipa koju u poslednja dva susreta nismo uspeli da pobedimo. Pokazali su se kao veoma tvrd orah. Tu je, naravno, i matematika. Treba da pobedimo da bismo napravili još jedan korak ka tituli, da bismo mogli da igramo opuštenije i da forsiramo mlađe igrače u narednom periodu. To je dovoljno da priđemo ovoj utakmici vrlo ozbiljno i da pokušamo da pobedimo – rekao je Božović.

Na ovoj utakmici u ulozi startera biće i Petar Orlandić.

– S obzirom na prethodne rezultate sa Borcem došao je red da idemo na pobedu. Smatram da smo kvalitetniji tim i da ćemo uspeti da prekinemo lošu seriju protiv njih. Povrede su me odvojile dugo od terena, sada mi je trener ukazao šansu i nadam se da ću je iskoristiti na njbolji mogući način, kao i svku narednu – rekao je Orlandić.

Novinare je zanimalo i da li su čelnici Zvezde ovog puta optimističniji po pitanju uslova za igru.

– Što se terena tiče, očekujem da će trava biti još viša ili da će da nestanu lopte ako Borac eventualno ima dobar rezultat – odgovorio je šef stručnog štaba.

Zvezdi preti kazna igranja pred praznim tribinama na narednoj utakmici u kojoj bude domaćin.

– Nisam ja taj koji treba da se bavi pitanjima oko kazne navijača, mnogo veće instance treba oko toga da vode računa. Lično mi smeta što nema navijača, mi fudbal igramo zbog njih. Dozvolio bih ženama i deci da mogu da posete utakmicu besplatno, a tražio bih drugi način za kažnjavanje klubova. Fudbal na stadionima u Srbiji svakako nema publike i onda još kada igrate bez navijača pitanje je zbog čega se uopšte i igra – poručio je Božović.

Trener Božović govorio je i o popularnosti među igračima i navijačima, kao i pisanju medija da je kandidat za novog selektora nacionalnog tima.

– Mene je malo strah tolike popularnosti, jer ko god je toliko popularan završi nepopularno. Sigurno mi je veliko priznanje za svakog trenera kada se pominje kao selektor neke zemlje. Ipak, neprijatno mi je zbog toga što u Savezu već postoji živ selektor i što on sve to mora da čita. Prija mi to što neko razmišlja o meni, ali već imamo selektora koji radi svoj posao – rekao je iskusni stručnjak.

Najbolja pojačanja ove sezone Zvezda je dovela iz ruske lige.

– Najsigurnije je uzimati igrače koje ste dugo gledali i za koje znate kakav je njihov kvalitet. Ove godine smo u 80 ili 90 posto pogodili sa pojačanjima. Teško je reći kakva će situacija biti u narednom prelaznom roku jer, uglavnom, igrači koji prave razliku na terenu su za nas skupi. Sve će zavisiti od novca, a novca trenutno nema. Voleo bih da dovedemo što više igrača jer mi moramo da imamo oštru konkurenciju u ekipi ako mislimo da napravimo uspeh u predstojećim kvalifikacijama za evropska takmičenja. Na svakom mestu mora da bude po dva igrača jer su za ozbiljan rezultat potrebna i ozbiljna pojačanja – poručio je Grof.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama