Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Hrabra Zvezda, jači CSKA

Autor: CZBG, Dario K.

Sjajno veče u Areni, pred nekih 18.000 navijača koji su napravili fantastičnu atmosferu i još jedno odlično izdanje Zvezdinih košarkaša. Naši momci su izašli na megdan CSKA-u sa željom da pokušaju da pobede i produže ovu četvrtfinalnu seriju na barem još jednu utakmicu. Ipak, na kraju su platili danak neiskustvu, a i protiv sebe su imali mnogo iskusnijeg, jačeg i skupljeg protivnika. Crvena zvezda Telekom – CSKA 71:78 i 0:3 u seriji.

CgW08VzWEAAHSVG

Odigrali su naši košarkaši skoro perfektno prvo poluvreme. U većem delu tog perioda su i vodili, ali nisu uspeli da naprave iskorak više i prelome protivnika. Koliko god da su košarkaši Crvene zvezde igrali dobro (posebno u odbrani), toliko je CSKA pokazao da je to ipak skup izvrsnih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu da sačuvaju hladnu glavu i ne dozvole da padnu pod naletima naših košarkaša.

Ipak, ključ poraza bila je treća četvrtina. Verovatno prevelika želja za uspehom dovela je do jedne vrste sagorevanja i gosti su u tom periodu igre uspeli da naprave 11 razlike (12:23) i tako povedu na kraju te trećine 47: 59. Ispostavilo se da je taj period igre bila prevaga i da sve ono što su naši momci uradili u poslednjoj četvrtini nije bilo dovoljno za preokret.

Bez obzira na sve, crveno beli momci su pokazali kako se bori za Zvezdin grb. Pokazali su ogromnu želju da obraduju veliku armiju navijača koji su večeras zaista napravili fantastičnu atmosferu. Pokazali su da mogu ravnopravno da se nose sa ekipama koje su mnogo skuplje i u kojima (moramo biti iskreni) ima mnogo više kvalitetnijih pojedinaca. To što nisu uspeli, nije nikakva tragedija. Čak šta više, verujemo da su svi oni, kojima su crveno-bele boje bliske srcu, ponosni na ove momke.

Takođe, treba pohvaliti i našeg šefa stručnog štaba, Dejana Radonjića. Mnogo osporavan u ovoj i prethodnoj sezoni. Nekada kritikovan sa razlogom, mnogo više bez ikakvog konkretnog povoda. Ali i on se zajedno sa svojim pulenima izborio sa svim tim pritiscima i pokazao da izrasta u velikog trenera koji ima još dosta mesta za napredak.

Pohvale idu i na račun predsednika Crvene zvezde Telekom, Nebojše Čovića. Uspeo je Čović od posrnule Zvezde da napravi stabilnog evroligaša, da sanira finansijsku situaciju i da vrati trofeje u vitrine na Malom Kalemegdanu.

Ali, ova sezona još nije završena. Zato se i ne treba uljuljkati u ovom odličnom evroligaškom izdanju, nego treba prionuti još više i odraditi ono što je ostalo da se odradi – finale ABA lige protiv Mega Leksa, kao i domaća liga.

Do tada, ostaje nam da uživamo u dosadašnjim Zvezdinim nastupima u Evroligi i da se nadamo da će Zvezda i sledeće sezone igrati važnu ulogu u ovom renomiranom takmičenju.

Crvena zvezda Telekom – CSKA 71:78 (21:18, 14:18, 12:23, 24:19)

Crvena zvezda Telekom: Kinsi 9, Rebić, Dangubić 11, Mitrović, Lazić 2, Micić 2, Simonović 7, Gudurić, Jović 6, Miler 15, Cirbes 7, Štimac 12.

CSKA: De Kolo 20, Kulugin D, Teodosić 12, Fridzon 2, Nikols 3, Džekson 6, Lazarev, Voroncevič 8, Higins 8, Kulagin M, Kurbanov 12, Hains 7.

Foto galeriju sa ovog susreta možete da pogledate OVDE.

[youtube id=”EnV0XWfMT-A”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама