Кошарка Кошарка/Вести

KK Crvena zvezda Telekom nova kazna EL

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom kažnjen je novom novčanom kaznom od 8 hiljada eura zbog bacanja predmeta u teren i ometanja protivničkih igrača tokom igre na utakmici 8.kola TOP 16 faze Evrolige sa Anadolu EFES-om u Vršcu.
Kako je u obrazloženju Evrolige naveo disciplinski sudija te organizacije “nakon više prekršaja prošlih i ove sezone” koji su detaljno i taksativno navedeni u opširnom obrazloženju, KK Crvena zvezda Telekom kažnjava se na po dve osnove i dva člana disciplinskog pravilnika:
1. Ometanje aktera utakmice laserom sa tribina i
2. bacanje predmeta u teren tokom utakmice.
Kako je navedeno u disciplinskoj prijavi, prvi prekršaj sankcioniše se novčanom kaznom od 5 hiljada eura, a drugi sa 3 hiljade eura.
KK Crvena zvezda Telekom istovremeno, od strane disciplinskog sudije, upućeno je poslednje upozorenje pred potpunu suspenziju dvorane i novčanu kaznu od čak 30 hiljada evra.
KK Crvena zvezda Telekom zato apeluje na sve svoje simpatizere i navijače, da u narednim utakmicama ne bacaju nikakve predmete na teren, ometaju protivničke igrače laserima ili na bilo koji drugi način, jer našem klubu u suprotnom preti ogromna kazna i igranje mečeva pred praznim tribinama.
Istovremeno, KK Crvena zvezda Telekom saopštava da neće organizovano voditi navijače na utakmicu sa Fenerbahčeom u Istanbulu. Klub takođe savetuje sve svoje simpatizere da ne kreću u Istanbul u sopstvenoj režiji, posebno nakon svih dešavanja i ubistva našeg navijača Marka Ivkovića. Klub saopštava da nema obezbeđene karte za utakmicu u Fenerbahče Areni i još jednom apleuje da navijači ne idu za Istanbul na navedenu utakmicu.
KK Crvena zvezda Telekom

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама