Фудбал Фудбал/Вести

Le Talekov osvrt na Humsku: Nisam doživeo ništa slično u karijeri

Izvor: Večernje Novosti

Čini mi se da ja pola navijača bilo naše i radost sa njima je i zato bila veća, jer su došli u velikom broju da nas podrže. Prvi put mi je bilo ovako – iskren je francuski vezista

 Duel derbi debitanata Damijana le Taleka i Evertona foto: M. Vukadinović

Francuski internacionalac Damjan Le Talek nije dugo čekao da oseti draž najveće utakmice srpskog fudbala. Već u drugoj zvaničnoj utakmici u Zvezdinom dresu iskusni vezista igrao je večiti derbi, pokazavši u okršaju sa Partizanom zbog čega je sportski sektor kluba iz Ljutice Bogdana mesecima insistirao na njegovom angažovanju.

– Bilo je odlično, pobedili smo u gostima. Čuo sam da nismo pobedili nekoliko godina na stadionu velikog rivala i zato je radost veća. Čini mi se da ja pola navijača bilo naše i radost sa njima je i zato bila veća, jer su došli u velikom broju da nas podrže. Prvi put mi je bilo ovako, nisam doživeo ništa slično u karijeri. Osećaj je jedinstven – priča Le Talek nakon što su se slegli utisci za znavičan sajt crveno-belih.

U pobedi kojom je lider Superlige pobegao najvećem rivalu čak 32 boda, Le Talek je ušao u istoriju kao prvi Francuz koji je učestvovao u večitom derbiju.

– Srećan sam što je tako jer volim da sam prvi u svemu. To je dobar podatak, jer sad i u francuskoj zbog mene pričaju više o Zvezdi i njenim pobedama. Bio sam svestan veličine kluba i pre nego što sam došao u Zvezdu. Zato sada još više verujem da sve možemo da pobedimo i nastavimo sa rekordom uz marljiv i ozbiljan rad – ističe iskusni vezista i apostrofira dobru hemiju u ekipi.

– Atmosfera koju ovaj tim ima je jedinstvena. Nisam to ranije osetio. Motivisani smo bez obzira na bodove i razliku. Radujemo se svakoj pobedi kao da je prva. Ovo je posebna grupa igrača na jednom mestu.

Dok ističe da će za Zvezdine pobede igrati šta god trener zatraži od njega, Le Talek naglašava da je odluka da dođe u Crvenu zvezdu bila prava.

– Sada sam svestan da sam odlično postupio. Mogao sam u Rusiji da ostanem u nekom manjem klubu i da igram za veće pare. Ali, u Zvezdi znam da će moja igra biti bolja u ovom timu i da će svi to videti. Kada se igra dobar fudbal možeš da pokažeš koliko znaš, kada je ekipa loša ni igre pojedinaca se ne vide. Zvezda igra baš lep fudbal i hoću da se uklopim u to – rekao je Le Talek.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама