Фудбал Фудбал/Вести

Le Talek – Dolazak u Zvezdu je bio pravi potez!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Iako je odigrao samo dve zvanične utakmice u dresu Crvene zvezde, Damjan Le Talek je već pokazao da će predstavljati ogromno pojačanje za naš klub.

Le Talek nije imao vremena ni da se ljudski privikne na novu sredinu, a već je bio stavljen na veliki test, jer je pred Crvenom zvezdom bilo najteže gostovanje ove sezone. Test večitog derbija, Damjan Le Talek je položio sa najvišom ocenom!

– Bilo je odlično, pobedili smo u gostima. Čuo sam da nismo pobedili nekoliko godina na stadionu velikog rivala i zato je radost veća. Čini mi se da ja pola navijača bilo naše i radost sa njima je i zato bila veća jer su došli u velikom broju da nas podrže. Prvi put mi je bilo ovako, nisam doživeo ništa slično u karijeri. Osećaj je jedinstven – priča Le Talek nakon što su se slegli utisci.

Francuski internacionalac, poput ostalih stranaca u našem timu, takođe apostrofira dobru hemiju u ekipi.

– Atmosfera koju ovaj tim ima je jedinstvena. Nisam to ranije osetio. Motivisani smo bez obzira na bodove i razliku. Radujemo se svakoj pobedi kao da je prva. Ovo je posebna grupa igrača na jednom mestu – iskren je Le Talek.

Znalo se da nova Zvezdina „četvorka“ može da igra na više pozicija, a nakon isključenja kapitena Aleksandra Lukovića, Le Talek se odlično snašao na poziciji štopera.

– Prvi put sam u zvaničnom meču igrao štopera. Istina je, mogu da igram bilo gde. Ako trener traži da igram štopera, nije problem. Igraću gde treba, igraću za tim i naše pobede.

Damjan Le Talek je prvi Francuz koji je zaigrao u srpskom večitom derbiju.

– Srećan sam što je tako jer volim da sam prvi u svemu. To je dobar podatak, jer sad i u francuskoj zbog mene pričaju više o Zvezdi i njenim pobedama. Bio sam svestan veličine kluba i pre nego što sam došao u Zvezdu. Zato sada još više verujem da sve možemo da pobedimo i nastavimo sa rekordom uz marljiv i ozbiljan rad – tvrdi Le Talek.

Za kraj razgovora, Le Talek kaže da mu je dolazak u naš klub bio odličan potez.

– Sada sam svestan da sam odlično postupio. Mogao sam u Rusiji da ostanem u nekom manjem klubu i da igram za veće pare. Ali, u Zvezdi znam da će moja igra biti bolja u ovom timu i da će svi to videti. Kada se igra dobar fudbal možeš da pokažeš koliko znaš, kada je ekipa loša ni igre pojedinaca se ne vide. Zvezda igra baš lep fudbal i hoću da se uklopim u to – rekao je Le Talek.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама