Фудбал Фудбал/Вести

Crvena zvezda najuspešniji tim Evrope!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Nakon još jednog vikenda u kojem su odigrane utakmice širom evropskih liga, dolazimo do podatka za ponos – Crvena zvezda je najuspešniji evropski klub ove sezone!

Pobedom u 150. večitom derbiju, Crvena zvezda je poboljšala sopstveni rekord i niz pobeda podigla je na brojku „21“. Najveći niz u evropskim okvirima, i vladar kada je ova kategorija u pitanju je Benfika, koja je u sezoni 1971/72 uspela da poveže čak 29 trijumfa. Naš klub je već oborio rekord po broju vezanih pobeda u jednoj sezoni, a ako se računaju dve sezone, potrebne su još tri pobede kako bi se prestigao niz ekipe Slavoljuba Muslina koja je 2000. godine vezala 17 pobeda na proleće, a potom još šest u jesenjem delu nove sezone.

Nije samo niz pobeda kategorija u kojoj je Zvezda prva u Evropi. Naime, Crvena zvezda je jedan od samo tri kluba koji ove godine nisu zabeležili poraz. Pored našeg kluba, neporaženi su još i Linkoln (Gibraltar) i Didelanž (Luksemburg). Do pre par dana, na ovoj listi se nalazio i francuski Pari sen Žermen, ali je ovaj klub za vikend poražen od Liona.

Procentualno, Crvena zvezda je po uspešnosti u ovoj sezoni vodeći klub Evrope! Procenat uspešnosti našeg kluba ove godine iznosi čak 94,4%!

Ovi podaci su najbolja moguća pozivnica za sve naše navijače da narednog vikenda dođu na stadion „Rajko Mitić“ i pomognu Lukoviću i drugovima da nastave sa dominantnim igrama i pobedama. Na Marakani se, ovog proleća, stvara istorija, i verujemo da niko ne želi da je propusti!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама