Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Problem je to što ne znamo u kojem ćemo sastavu igrati

Izvor: Mozzartsport

“Video sam priču o Smederevu i mogu da kažem da mi je jako žao zbog toga. Ali, dobro je znati da će doći, ovo je jedna košarkaška svetkovina i oni su zasluženo dobili svoje mesto”, rekao je trener Crvene zvezde

Umesto pripreme plana i programa rada za odbranu pehara posvećenom osvajaču Kupa Radivoja Koraća, stručni štab Crvene zvezde poslednjih dana više je radio na tome kako da osposobi i oporavi ekipu usled velikih problema sa brojnim povredama. Prvi plejmejker Stefan Jović najverovatnije će biti na poštedi protiv Smedereva, a i dalje je neizvesno njegovo učešće na turniru, dok su Gudurić, Kinzi, Rebić i Micić takođe imali svojih muka, što sa povredama, što sa visokom temperaturom. Ekipa je treninge radila sa po devet igrača, zbog toga strateg crveno-belih Dejan Radonjić ni na dan utakmice (21.00, TV Arenasport) ne zna ni sam s kojim sastavom će izaći na parket Čaira.
“Doputovaćemo mi, to nije problem. Veća je problematika u kom sastavu ćemo igrati. To je problem koji nas sada muči i za koji brzo moramo da pronađemo rešenje. Situacija je specifična, umesto da smo radili kao tim na treninzima i spremali se za turnir, mi smo sve te stvari ostavili po strani i bavili se oporavkom igrača. Rad u takvim uslovima nije nimalo lak”, kaže Radonjić za MOZZART Sport.

Upitan da li to znači da će protiv Smedereva veću minutažu imati igrači koji su manje bili u rotaciji u prethodnom periodu, Radonjić je napomenuo:
“Prvo da vidimo u kom ćemo sastavu doći u Niš. Tek kada budem imao jasnu sliku toga na koga mogu da računam onda ću razmišljati o tome kako ćemo raspodeliti minutažu u timu”.

Mega Leks i Partizan svoje trijumfe nad Konstantinom, odnosno FMP-om ostvarili su uz dosta problema i u prilično neizvesnim utakmicama, a takav turnir očekivao je i crnogorski stručnjak.
“Kup Radivoja Koraća prava je prilika da se pokaže odnos snaga timova iz ABA i KLS. Klubovi koji dolaze iz nižeg ranga jasno su motivisani da naprave iznenađenje. Mi na sve probleme koje imamo moramo da razmišljamo i o tome da nas čeka veliki posao, koji nije nimalo lak. Zato moramo da odigramo odlučno i koncentrisano. Imamo veliki problem, ali tek treba da odigramo još bar 40 mečeva do kraja sezone”.

Pred sam početak takmičenja Crvenoj zvezdi odmah je nadenut epitet apsolutnog favorita za osvajanje trofeja, ali Radonjić o tome uopšte ne razmišlja.
“Osećamo pritisak stanja u kojem se trenutno nalazimo, ništa više. Pazite, ovaj turnir će biti jako interesantan. Imate Megu kojs jr već obezbedila mesto u plej-ofu i koja igra odlično, tu je Partizan koji je u vrlo dobroj seriji rezultata… Put do trofeja je jako težak, ali mi u ovom trenutku razmišljamo od utakmice do utakmice, ne dalje od toga”.

Trofejni trener istakao je da mu je jako žao zbog situacije u kojoj se košarkaši Smedereva nalaze, s obzirom na to da su jedva skupili novac za put do Niša i da su u teškoj materijalnoj situaciji.
“Video sam priču o Smederevu i mogu da kažem da mi je jako žao zbog toga. Ali, dobro je znati da će doći, ovo je jedna košarkaška svetkovina i oni su zasluženo dobili svoje mesto”, zaključio je razgovor Dejan Radonjić.

Скочи на траку са алаткама