Фудбал Фудбал/Вести

Zvezdaši na rođendan podižu spomenik Rajku Mitiću

Izvor: Mondo/Fonet

Skupština grada usvojila informaciju o podizanju spomenika legendarnom fudbaleru Crvene zvezde ispred stadiona u Ljutice Bogdana koji nosi njegovo ime.

Foto: MN Press – arhiva

Spomenik Rajku Mitiću biće podignut ispred stadiona Crvena zvezde na zemljištu koje je vlasništvo tog fudbalskog kluba i biće finansiran donacijom uglednih zvezdaša, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i dodao da to Beograd neće koštati ni dinar.

“Zvezda je pored toga što spomenik Rajku Mitiću podiže sama i na svojoj zemlji, zatražila saglasnost nadležne gradske komisije i to je procedura koju treba da poštuju svi u gradu, bez obzira da li su u pitanju sportski klubovi, opštine ili udruženja građana”, rekao je Vesić.

Spomenik Rajku Mitiću, legendi srpskog fudbala i Crvene zvezde biće otkriven 4. marta na Zvezdin rođendan.

Tog dana biće svečano postavljena i tabla sa imenom ulice Rajko Mitić koja se nalazi odmah
pored stadiona.

“To je dug koji Srbija ima prema jednom od svojih najvećih fudbalera i dokaz da se sećamo svih onih ljudi koji su dali doprinos razvoju našeg sporta”, istakao je Vesić.

Rajko Mitić je igrao za BSK, a za Crvenu zvezdu odigrao je 580 utakmica, bio je kapiten tima i proglašen je prvom “Zvezdinom zvezdom”. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 59 nastupa i postigao 32 gola. Učestvovao je na svetskim prvenstvima u Brazilu 1950. i Švajcarskoj 1954. godine.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама