Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda i Bežanija od danas sarađuju i zvanično!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena Zvezda

U utorak, 26. januara, fudbalski klubovi Crvena zvezda i Bežanija ozvaničili su saradnju koja postoji već izvesno vreme.

Predsednik FK Crvena zvezda, Svetozar Mijailović, i predsednik FK Bežanija, Borislav Brujić, potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji kojim je predviđeno da mladi fudbaleri Crvene zvezde „premoste“ vreme između Omladinske škole i prvog tima, nastupajući za klub sa Novog Beograda.

– U strategiji ravoja fudbalera u Crvenoj zvezdi je uvek bilo prisutno to da mladi igrači koji kucaju na vrata prvog tima odu na kaljenje u klubove gde će se oprobati u seniorskoj konkurenciji. Zbog toga je dogovor sa FK Bežanija od velikog značaja, jer nas dovodi u povoljnu situaciju da kroz takmičenje isprobamo kvalitete naših igrača koji će se na taj način najbolje pripremiti za prvi tim Crvene zvezde. Dobro je što je ta saradnja između dva kluba postojala i ranije, sad je samo formalizovana ovim dogovorom koji smo postigli i potpisali na obostrano zadovoljstvo. Nama će biti jako drago da naši mladići koji budu branili boje Bežanije doprinesu i sportskom uspehu tog kluba, i što će kroz uspehe u tom timu sami sebi napraviti dobar početak profesionalne karijere – rekao je Svetozar Mijailović.

Zadovoljstvo zbog postignutog dogovora nisu krili ni čelnici FK Bežanija.

– Poželeo bih da ova saradnja koja je danas ozvaničena bude dugotrajna. FK Bežanija i FK Crvena zvezda su uvek imali dobru saradnju. Mnogo igrača iz Bežanije je otišlo u Crvenu zvezdu, na čelu sa Milanom Biševcem,  Ibrahimom Someom, Nenadom Vanićem koji sada vodi i klub u Superligi. Želim da se ta saradnja nastavi na obostrano zadovoljstvo – izjavio je predsednik FK Bežanija, Borislav Brujić.

Letos je Crvena zvezda Bežaniji pozajmila dvojicu igrača iz svojih redova – Filipa Manojlovića i Miloša Stojanovića, koji su u tom klubu, po rečima sportskog direktora Nedeljka Ostojića, ostavili odličan utisak.

– Da bi igrač uspeo u fudbalu, mora da ima adekvatan rad i rezultate. Zato i postoje filijale. Zahvaljujući tome, i Manojlović je skrenuo pažnju na sebe. Mnogi superligaški klubovi koji nisu znali da je Filip Manojlović Zvezdin igrač, dolazili su u Bežaniju sa ponudama za njega. Prezadovoljni smo i Manojlovićem i Stojanovićem, pokazali su da dolaze iz velikog kluba, ponašali su se kao veliki sportisti i na terenu i van terena. Stvorila se dobra hemija između naša dva kluba, i ova saradnja je samo nastavak – pohvalio je Ostojić naše igrače, i nastavio:

– Mislim da je FK Bežanija idealna sredina za razvoj mladih igrača. U pitanju je moderan i organizovan fudbalski klub sa dobrim prvim timom i dobrom Omladinskom školom, i razvoj i napredak mladih igrača svakodnevno se može pratiti. Neko to zove „filijala“, neko „tehnička saradnja“, neko „B tim“, ali to je mesto gde se mladi koji još uvek nisu spremni za prvi tim afirmišu. Mesto gde će svi ti igrači napredovati kako bi sutra Zvezda imala iz svog sopstvenog pogona igrače za prvi tim. To se i ranije pokazalo kao dobar put, Zvezda je imala saradnju i sa Jedinstvom iz Uba, i sa Sopotom, i da nije bilo tih saradnji ne bi bilo ni Baste, Lukovića, Srnića, Mrđe… Zvezda je prepoznala da mora da se više posveti Omladinskoj školi, i ova saradnja će joj značiti da ne bi došla u situaciju da kupuje te igrače koji će kasnije sigurno vredeti 200, 300 ili 400 hiljada evra – rekao je sportski direktor Bežanije, Nedeljko Ostojić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама