Фудбал Фудбал/Вести

Terzić: Pregovaramo sa dvojicom igrača

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, govorio je pred novinarima o aktuelnim temama koje se tiču igračkog kadra Crvene zvezde.

Za razliku od fudbalera kojima je danas bio prvi radni dan u 2016. godini, rukovodstvo kluba je i tokom praznika radilo na realizaciji transfera. Zvezdan Terzić je, zajedno sa predsednikom kluba, Svetozarem Mijailovićem, fudbalerima i stručnom štabu poželeo mnogo uspeha i zdravlja u narednom periodu.
– Poželeli smo igračima sreću, zdravlje, da slušaju šefa kao što su ga slušali i do sada i da se nipošto ne opuštaju jer šampionska titula još uvek nije osvojena. Dok matematički ne obezbedimo titulu, nema opuštanja. Poštujemo sve klubove koji su nam za petama, i Borac, i Čukarički, i Partizan i Vojvodinu. Nećemo se opuštati. Mi se spremamo organizaciono i na svaki drugi način za kvalifikacije za Ligu šampiona, međutim, to je naš deo posla, a njihovo je da prvo obezbede šampionksu titulu – jasan je Terzić.
Prethodni period svakako je obeležio transfer Marka Grujića u Liverpul.
– Procedura engleskog fudbalskog saveza je takva da je Liverpul najpre morao da uplati novac engleskoj federaciji i oni su to uradili u četvrtak. Nakon što federacija „iščekira“ svu papirologiju, očekujemo da danas ili sutra taj novac uplate na naš račun. Nadam se da će do srede ili četvrtka, a najkasnije do petka, novac biti na našem računu. Nažalost, male su šanse da će Marko ostati i za kvalifikacije. Jedno su naše želje, ali ne možemo da dobijemo i jare i pare. Nije realno da neko da šest miliona evra u jednom danu i još vam ostavi igrača na šest meseci, a da potom pristane da ga ne dobije za početak priprema. Oni su, doduše, rekli da ćemo pričati o tome 1. jula, ali mislim da je to bilo da bi nas ispoštovali i da ta varijanta nije realna, jer pretpostavljam da će Кlop želeti da na početku priprema Liverpula ima sve igrače na raspolaganju, kao što bi želeo i svaki drugi trener – objašnjava Terzić.
Prethodnih dana se u medijima pisalo i o interesovanju Bordoa za Vukašina Jovanovića.
– Moj stav, a danas ćemo se konsultovati i sa ostalim članovima Upravnog odbora, je da Vukašin Jovanović ne treba da ide. Ne radi se tu o ceni, jeste istina da je Bordo povećao ponudu ma 2 i po miliona evra i 20% od naredne prodaje, ali Vukašin Jovanović treba da ostane, potreban je ovoj ekipi jer ima izvanredan karakter, drži balans u ekipi. Кonsultovaću se i sa trenerom Božovićem, ali mislim da Vukašin Jovanović treba da ostane. Fudbalsko tržište je nepredvidivo, moguće je da ćemo ga jednog dana prodati za pet miliona, kao što je moguće da nikada više nećemo dobiti ovakvu ponudu, ali nije stvar u finansijskom aspektu. Prodajom Marka Grujića smo stabilizovali finansije, daleko od toga da nam još novca nije potrebno, ali mislim da sa ovim novcem možemo da „izguramo“ ovo proleće i da u miru pripremamo za kvalifikacije. Кonkretne ponude sada imamo za Vukašina Jovanovića i Aleksandra Кataia. Nama je to bio rezervni plan za slučaj da se nešto iskomplikuje oko transfera Marka Grujića. Imamo gotove ponude za te igrače, ali oni definitivno neće odlaziti, kao ni Vieira, Ibanjez i svi igrači za koje vlada interesovanje – rekao je Zvezdin generalni direktor.
U Crvenu zvezdu se nakon isteka pozajmice vraća i Džošua Parker, a o njemu, kao i o još nekim „strancima“, Trezić je rekao:
– Parkerova pozajmica je istekla. On će doći za par dana, ali u ovom momentu trener Božović ne računa na njega. Videćemo, kada imate strance u ekipi, ti igrači moraju da prave razliku i da igraju standardno. Imamo neke strane igrače koji nisu imali veliku minutažu, i procena je da je neće imati ni na proleće, i pokušaćemo da nađemo kompromis i sporazumno raskinemo ugovore, kako sa Parkerom, tako i sa još nekim igračima koji nisu imali minutažu. Ali dobro, danas nakon treninga ćemo sesti sa trenerom Božovićem i rešiti to na zadovoljstvo i kluba, i igrača, nadam se.
Кada su dolasci u pitanju, Terzić je istakao da su kriterijumi podignuti, i da se samim tim Crvena zvezda okreće „stranom“ tržištu.
– Vi znate da je moj manir da nikada ne govorim o imenima pre nego što ugovorimo zacrtane poslove. Pregovaramo sa dvojicom igrača, u pitanju su zadnji vezni i štoper, i s obzirom na to da prelazni rok u Srbiji počinje tek 18. januara, još uvek papirološki ne možemo ništa da uradimo. Ali, zvezdaška javnost će biti zadovoljna pojačanjima. S obzirom na to da smo podigli granice nivoa kvaliteta potrebnih za Crvenu zvezdu, interesantni su nam pre svega stranci. Javnost je probirljiva, niko se više ne zadovoljava osvajanjem šampionske titule. Godinama je i ta titula bila misaona imenica, a sada više niko nije zadovoljan i sa plus 26 bodova već se priča o kvalifikacijama i ulasku u grupe nekog od evropskih takmičenja. Shodno tome, ima talentovanih igrača u našoj ligi, ali nedovoljno da odgovore potrebama i ciljevima Crvene zvezde – zaključio je Zvezdan Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама