Фудбал Фудбал/Вести

Zvezdan Terzić: Vratio sam se!

Izvor: mondo.rs

Direktor Crvene zvezde u ostavci Zvezdan Terzić objavio da se “vratio” na stadion (čitaj: posao). Da li je i odlazio? Kaže da ide od vrata do vrata, moli samo da bi Zvezda dobila licencu.

Da li će Crvena zvezda dobiti licencu za igranje u Evropi naredne sezone?

Veliko je pitanje, velika neizvesnost. Jer, Zvezda treba da 3,8 miliona evra za evro-licencu, a 15. oktobra najavljena je nova redovna kontrola (monitoring) predstavnika UEFA kada bi oni trebalo da dobiju garancije o tome da će beogradski klub moći da isplati novac.

S tim u vezi, direktor Zvezde u ostavci Zvezdan Terzić danas je poslao pisanu izjavu medijima da se“vratio danas na stadion” samo zbog tog cilja – da Zvezda dobije licencu.

“Ništa ne obećavam osim da ću dati svoj maksimum”, poručuje Terzić.

Terzićev “povratak” na stadion dogodio se samo dan nakon što je član Upravnog odbora Zvezde Nebojša Čović govorio o izbornom procesu, ali i o licenci i drugim problemima kluba, a, između redova, zapravo je to bilo obraćanje upravo Terziću.

Između ostalog, Čović je rekao i da je pitanje licence odavno “na stolu”.

“Što se tiče nove licence, izvinite, ali to nije nešto što se dogodilo pre pet dana. Za problematiku nove licence i dugova koje ima zna se već godinama. I normalno je da je UO i direktor napravio biznis plan za 2015. godinu u kojem negde u oktobru se pojavljuje problematika licence, tad ste trebalo da nađete toliko i toliko para. Ako je uopšte i vezana za oktobar, ja za to i nisam siguran… Licenca jeste opasnost, ali ona nije nešto za šta smo saznali pre tri dana!”, rekao je Čović u intervjuu za Sportnetwork.

Zanimljivo, i Terzić kaže da je upozoravao na problem licence.

“Već dva meseca upozoravam na problem licence i da izbori ne treba da se organizuju pre kraja decembra upravo zbog licence. Ničiji interesi ne mogu biti iznad interesa kluba. Jasno sam rekao da ne vidim sebe u novoj upravi i da sigurno odlazim. Upozoravao sam da moji saradnici i ja nemamo legitimitet da molimo i pregovaramo kao odlazeće rukovodstvo, da obećavamo nešto što treba neko drugi da ispuni. Ove probleme mora rešavati novo rukovodstvo”, kaže Terzić.

On naglašava da su “svi kandidati koji su se u medijima pojavljivali kao potencijalni predsednici znali za nasleđene probleme”.

“Neki od njih se jesu a neki nisu distancirali od tih medijskih natpisa i nisu jasno rekli da ih ne pominju u kontekstu novog predsednika. Svi su znali da je Crvenoj zvezdi potrebno 3,8 miliona evra za licencu ali da imamo 8,6 miliona evra potpisanih ugovora sa nedospelim potraživanjima koji se mogu naplatiti. Dva meseca je trajala izborna kampanja i svi su imali vremena da se organizuju da bi se ovi problemi rešavali. I svi su najavljivali nekakve ekspertske timove raznih stručnjaka koji već analiziraju probleme i spremaju programe i resenja. I gde je sada predsednik? Nema kandidata!!! Kao ne valja im Statut sada!!!”, stav je Zvezdana Terzića.

Ipak, on kaže da se vratio samo zbog Zvezde…

“Ali, situacija je takva kakva jeste i bez obzira na sve, Crvena zvezda mora biti iznad svih nas. Probleme moramo rešavati svi zajedno. Već dva dana jurim i molim i bivše igrače i klubove i bankare i Makabi (klub u koji je otišao golman Predrag Rajković, prim. aut.) i Telekom da rešimo probleme. Vratio sam se danas na stadion, moramo dobiti licencu. Ništa ne obećavam osim da ću dati svoj maksimum”, poruka je Zvezdana Terzića.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама