Фудбал Фудбал/Вести

Otac Luke Jovića: “Gde je sada ta Zvezdina zlatna koka”?

Izvor: mondo.rs

Pita se otac Luke Jovića, revoltiran statusom koji mladi napadač ima kod trenera Miodraga Božovića.

Kada je prošle sezone postao standardan prvotimac Crvene zvezde, Luka Jović je “na silu” dobio dres sa brojem devet, nazivan je Zvezdinim Falkaom, projektom za budućnost…

Njegovo ime vezivano je za velike planove, međutim, posle samo godinu dana situacija se drastično promenila.

Luka Jović je trenutno tek treći napadač crveno-belih.

Minutaža koju mu ukazuje trener Miodrag Božović, a posebno odluka da ga u nedelji kada se ekipa priprema za gostovanje u Subotici pošalje na okupljanje omladinske reprezentacije i ostavi da tamo trenira i čeka saigrače, razočarala je Lukinog oca, Milana.

“Luka je dečak od samo 17 godina, a već je postigao 10 golova za svoju Zvezdu, za koju živi. Dečak koji je mnoge oduševio u Moskvi protiv velikog Spartaka, kao i na ‘Marakani’ protiv Udinezea na oproštaju Dekija Stankovića, čiji je rekord prethodno oborio kao najmlađi strelac u istoriji kluba. Dečak koji je još mnogo utakmica rešio u korist svoje Zvezde. I ne samo u korist Zvezde, već i reprezentacije. U državnom timu je rešio mnogo utakmica u svojoj, a i u starijim generacijama. Na Evropskom prvenstvu, sa tri godine starijim dečacima, držao je čas fudbala protiv jakih Nemaca i postigao gol. To je Luka Jović. Nije ovo reklama njemu, to je istina koja je mnogo puta obradovala navijače Zvezde i reprezentacije, a koja je sve nas učinila ponosnim”, smatra Milan Jović.

Milan ističe da je njegov sin uvek imao maksimalno ozbiljan odnos prema obavezama u Zvezdi.

“Luka nikada nije zakasnio ni na jednu utakmicu. Kao roditelj nikada neću zaboraviti kritike koje mi je uputio veliki čovek Zvezde, Toma Milićević, kada sam na minus 15, po velikom snegu i nevremenu, došao sa Lukom na Zimsku ligu iz Bijeljine”.

Zbog svega prethodno navedenog, Milan se pita zašto se promenio odnos kluba prema njegovom sinu.

luka jovićFoto: MN Press

  “Zar je sada Luka u svojoj Zvezdi odjednom zaboravio šta mu je obaveza, šta treba da radi? Da li je neko zatvorio oči slučajno ili namerno? Gde je sada ta Zvezdina ‘zlatna koka’, Zvezdina investicija? Dečak koga su vraćali sa reprenzetativnih utakmica, da bi samo gledao Zvezdine utakmice sa klupe. Da li taj dečak može da zaboravi noć posle poslednjeg derbija? Niko sem njega i nas ne zna koliko mu je tada bilo teško”, podsetio je Milan na činjenicu da je mladi napadač mimo očekivanja presedeo ceo 149. “večiti derbi” na klupi.

Uprkos trenutnoj situaciji, Jović tvrdi da njegov sin nema nameru da ide iz kluba.

“Ako je sve to za dobit kluba, Luka je spreman da bude među Delijama na severu svaku utakmicu. Ali to se mora objasniti dečaku koji na pitanje roditelja ‘kada bi išao iz Zvezde?’ uvek odgovara: Nikada! I sada, kada je svestan kolike su mu šanse da i dalje ostane u klubu koji voli, na isto pitanje daje isti odgovor, ali sa suzama u očima…”.

Jović senior smatra da bi odluka Božovića da pošalje Luku na okupljanje reprezentacije mogla da ima samo kontraefekat.

“Sutra će neki reći ‘oteli menadžeri Jovića’ ili ‘otac potrčao za parama’. To nije istina i nikada neće biti kada je u pitanju Luka Jović! Mora, ipak, da postoji malo tolerancije za njega da kada se svi veliki ‘zvezdaši’ spremaju za još jednu pobedu naše Zvezde u Subotici, Luki je pokazan put u Novu Pazovu da sačeka vršnjake koji će se boriti za svoje klubove ovog vikenda. I to je realnost, pa nije ni čudo zašto nam deca beže sa 17 godina, kad se ‘sapletu’ o svog najmilijeg. A Luka Jović je jedan od tih, nažalost. Ali Zvezda je bila velika i pre Jovića, a biće i posle Jovića”, razočaran je Milan Jović uz zaključak:

“Mnogi sportski radnici u ovoj državi trebalo bi da se zapitaju zašto se ne da šansa do kraja ovim mladim dečacima koji sigurno vole svoj klub iz duše, a Luka je jedan od njih, jedan od onih koji je izgubio korak u svojoj Zvezdi”.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Nije Luka nista pokazao od tog svog talenta, kad igras u Zvezdi u domacoj ligi realno je da posto tvoj tim napada celu utakmicu i das po neki gol, verovatno je previse mlad i verovatno ga nikad necemo u Zvezdi ni gledati u punom sjaju ali brate to sto ovaj Sikimic igra pre njega to stvarno nije u redu,

Скочи на траку са алаткама