Кошарка Кошарка/Вести

Čović: Od države milion evra godišnje

Autor: CZBG, Tanjug

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović rekao je da je klub u prethodne četiri godine vratio 15,5 miliona duga, uz prosečan godišnji budžet od 5,6 miliona evra.

U novu sezonu, Crvena zvezda odlazi bez prezimena “Beograd” i sa uspešno sprovedenimUnapred pripremljenim planom reorganizacije.

Sa adrese Mali Kalemegdan 2, predsednik kluba Nebojša Čović osvrnuo se na urađeno u prethodne četiri godine, od kada vodi Zvezdu.

Prema njegovim rečima, klub je u tom periodu dobijao od države prosečno oko milion evra, ali je za razne takse vraćala skoro polovinu.

U prethodne četiri godine, prosečan budžet bio je oko 5,6 miliona evra. Prosečan prihod od države bio je 1,05 miliona evra, a mi smo državi plaćali oko 490.000 evra. Procenat učešća države u našem budžetu bio je 18,4 odsto, a kada se od toga oduzme 8,7 odsto koje smo vratili, dođe se do učešća države od 9,7 odsto. Mi smo zahvalni na toj pomoći”, rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

Kada je u pitanju budžet za narednu sezonu Čović je rekao da “nije problem dovesti skupog igrača, ali teško ga je isplatiti posle, kao što je to nekad Zvezda radila”.

Pravimo tim mladih i iskusnih igrača. Teško da ćemo postati klub koji će imati preko osam miliona evra budžeta“, naveo je on.

Čović dosta očekuje od sadašnjeg tima, uprkos trenutnim problemima sa povredama.

“Nećemo da kukamo, imamo probleme, ali bilo bi dosadno da ih nemamo. Svi bismo voleli da budemo prvaci Evrope, ali nije realno jer nemamo mnogo para. Probaćemo da budemo konkurenti u Evroligi, gde imamo interesantnu grupu. Da li smo imali sreće ili ne, tako je ispalo. Borićemo se, potrebno je strpljenje jer nikada nije svanulo pre jutra“, poručio je prvi čovek kluba.

Čović je ponovio da Zvezda želi znatno bolje odnose sa Partizanom.

Raduje nas što se Partizan oporavlja i pomoći ćemo mu. Ostaćemo veliki rivali na terenu, ali moramo neke stvari da unapredimo“, zaključio je Čović i pozvao navijača, koji su do sada kupili 2.465 sezonskih karata, iskoriste današnji dan kada se završava prodaja.

 

Скочи на траку са алаткама