Фудбал Фудбал/Омладински погон

Mladenović – Nedeljni događaj je sramotan

Izvor: http://crvenazvezdafk.com

Još jedan uspešan vikend nalazi se iza Zvezdinih mlađih kategorija. Omladinci Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 3:1, dok su Pioniri bili bolji od prvoplasiranog OFK Beograda, i slavili su minimalnu pobedu, 1:0.

Senku na minuli vikend bacio je nesportski postupak FK Partizan, čiji se kadeti nisu pojavili na utakmici. Direktor omladinske škole Crvene zvezde, Dragan Mladenović, posebno je razočaran ovakvim razvojem događaja.
Ovo što se desilo je zaista bruka. I za Savez, a i za fudbalski klub Partizan. Nije problem odložiti utakmicu. Mi smo dva najveća kluba u Srbiji, i treba da imamo dobre odnose. Međutim, ti odnosi zahtevaju određena pravila koja moraju da se poštuju. Pravilo broj jedan: da bi se odložila jedna fudbalska utakmica, mora postojiti dogovor između dva kluba. Da bi se postigao dogovor između dva kluba, klub koji želi da odloži utakmicu mora da pošalje zvaničan zahtev klubu domaćinu, u ovom slučaju fudbalskom klubu Crvena zvezda. Ja kao direktor omladinske škole bih uzeo u razmatranje taj zahtev, sa svojim trenerima, i mislim da ne bi bilo problema da se utakmica odloži. Ali, niko me nije zvao, niti mi je poslat zvaničan dopis, tako da njihova priča da nismo hteli da odložimo ne pije vodu. Ponavljam, da bismo nešto odložili, moram da dobijem zahtev za to nešto, a to nešto nije stiglo – objašnjava Dragan Mladenović, i nastavlja:
Međutim, šta kada neko uopšte ne ukaže na taj problem, već za problem saznajem preko novina, dva ili tri dana pred utakmicu? Mislim da to nije način i redosled kako treba da se postupa. Da smo mi prihvatili odlaganje bez zvaničnog zahteva, onda bi se vodilo kao da smo mi bili ti koji su odložili utakmicu, a ne FK Partizan. Zbog toga nisam hteo da ulazim u tu priču bez zvaničnog pisma iz FK Partizan, a pritom niti me je ko zvao, niti pitao bilo šta.
Mladenović smatra da je sve ovo posledica i lošeg sistema takmičenja.
– Problem je i za Savez, jer ako neko odlaže utakmice zbog turnira, onda hajde da idemo na turnire, da ni ne igramo ligu. Uopšte nije usklađen kalendar lige sa kalendarom Saveza, a tu mislim na reprezentativne utakmice i turnire. Sve je to haotično napravljeno i sastavljeno. Postoji dosta problema u mlađim kategorijama, i ljudi uopšte ne vode računa. Pravila ne postoje, očigledno. Sva pravila koja su napisana, krše se. Neću ni da se vezujem za pravila Saveza jer ih se ni sam Savez ne drži. Ta priča Saveza kako klubovi treba da vode računa o svemu, to je priča za malu decu. Treba povesti razgovore kako da se ti problemi reše – smatra Mladenović, i navodi da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom, 3:0.

Mi smo se kao domaćin pojavili, službena lica su se pojavila – delegat, sudije, a gosti se nisu pojavili, i tu je sve jasno.
Omladinci Crvene zvezde, pod vođstvom trenera Konstantina Đurića, pobedili su vršnjake iz Partizana rezultatom 3:1, i to je, po rečima Mladenovića, velika pobeda.
Jako mi je drago da su omladinci dobili 3:1, jer je ta generacija prošle godine izgubila oba susreta od Partizana. Mnogi su je otpisali, ali trener Konstantin Đurić, zajedno sa Pericom Ognjenovićem, Milošem Đurovićem i Miloradom Marićem, napravio je sjajan posao. Podigli su nivo ozbiljnosti te generacije, ekipa zna šta hoće. To je i dalje daleko od onoga čemu težimo, ali vidi se pomak. Imamo problem sa brojem igrača, redukovali smo broj i imamo svega 19 igrača. Faktički, ako se dvojica povrede, nemamo dovoljno igrača ni da klupu popunimo, a u Crvenoj zvezdi treba da igraju samo najbolji. Ide to na bolje, videćemo dokle ćemo da doguramo, ali pomaci postoje – zadovoljan je Mladenović.
Direktor omladinske škole najavljuje brojne promene i inovacije u samoj školi, neke jako brzo, a neke u budućnosti.
Pioniri su dobili prvoplasirani OFK Beograd sa 1:0, i to je novi dobar rezultat. Imamo sjajne generacije, a ono što je najbitnije, atmosfera među trenerima je prava. Nema sujete, vrata za svakog trenera u svakom trenutku su otvorena. Meni su treneri prioritet, u smislu da moraju da imaju dobre uslove. Kao direktor omladinske škole, trudim se da im to obezbedim, i iako smo daleko od onoga čemu težimo, pomaci se vide. I staza, i kancelarija za trenere, i sutra račun omldinske škole, sve su to detalji koji do sada nisu bili prisutni u omladinskoj školi – zaključio je Mladenović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама