Фудбал Фудбал/Вести

Grujić: Sanjao sam da postižem gol za klub koji obožavam od malih nogu

Izvor: novosti.rs

Bitno je pobediti i kad se odigra slabije. Tako to rade prave ekipe i tako se osvajaju trofeji, kaže Marko Grujić, koji je svoj seniorski prvenac posvetio porodici.

TVRDIO je pazar Novi Pazar na stadionu “Rajko Mitić”, borio se kao lav da ostane na nogama, ali je Crvena zvezda na kvalitit stigla do osme uzastopne pobede (2:0). Potpisnik “trojke” Marko Grujić, postigao je u 45. minutu seniorski prvenac, a zatim pri kraju poslao sjajan pas ka Aleksandru Kataiju, koji je još jednom dokazao da je jedan od najboljih igrača Superlige.

Odličan ulazak iz drugog plana, iskorišćena prednost u visini, ispunili su Grujiću snove da postigne gol na “Marakani”.

– Osećaj je neverovatan, sanjao sam taj trenutak da postižem gol za klub koji obožavam od malih nogu. Posvetio bih ga porodici koja je uvek bila uz mene i davala podršku – istakao je Grujić.

Ne krije zvezda u usponu i meta mnogih evropskih klubova koji ga prate iz nedelje u nedelju, da je sam ulazak u utakmicu bio mlak i nedopustiv.

– Ušli smo nervoznije u meč kao da smo mislili da će se protivnički igrači sami skloniti, pa ćemo mi lako privesti susret kraju. Ali, oni su igrali muški i imali čak i šansu na kraju. Mučili smo se, gol je došao u pravo vreme, pa smo se malo razmrdali i odigrali bolje u nastavku. Bitno je pobediti i kad se odigra slabije. Tako to rade prave ekipe i tako se osvajaju trofeji – istakao je junak devetog ovosezonskog trijumfa.

Ako je trener Miodrag Božović bio zadovoljan nadogradnjom dobrog izdanja Grujića onda je sigurno još zadovoljniji igrom Aleksandra Lukovića. Kapiten je posle osam meseci odigrao svih 90 minuta i nagovestio da će biti veliko pojačanje za tim. Kako je meč odmicao “Lune” je bio sve bolji, sigurniji, pravi komandant odbrane.

– Realno, prijateljske utakmice su jedno, a takmičarske drugo. Bila mi je ovo prva utakmica posle osam meseci, moram da budem zadovoljan. Bio sam malo napet pre susreta, ali sada sam se rasteretio. Sa svakom novom utakmicom biće sve bolje – uverava Luković.

Dodatnu težinu njegovoj sigurnoj partiji daje i kvalitet Novog Pazara.

– Oni su dobra ekipa, znao sam da neće biti lako. Ne smemo sebi da dozvoljavamo da ne uđemo maksimalno u utakmicu. Zato je prvo poluvreme bilo tako-tako, a paradoksalno je da smo odigrali veoma dobro u drugom delu, a rival nam je napravio dve kolosalne šanse i mogao da nas kazni. Međutim, važno je pobediti i kad se ne igra kako valja – istakao je kapiten crveno-belih, koji je poslednji meč počeo na pripremama u Turskoj početkom februara protiv Rubina, kad mu je posle nekoliko minuta pukla Ahilova tetiva.

Zvezda deluje sve sigurnije…

GROF ZA PETAMA PIŽONU

CRVENA zvezda je ostvarila osmi uzastopni trijumf (skor 9-2-0), a utvrdila drugi najbolji klupski start u poslednjih 11 godina. Međutim, u sezoni 2009/2010. generacija Lazetića, Lekića, Ninkova i ostalih koju je vodio Vladimir Petrović Pižon imao je start u prvih 12 kola (11-1-0). Poraz su doživeli u 13. kolu od Partizana, a četa Miodraga Grofa Božovića do rekorda dele dve pobede.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама