Фудбал Фудбал/Вести

Aleksandar Katai igrač meseca avgusta

Izvor: zvanični sajt

U anketi sindikata “Nezavisnost” u kojoj su učestvovale mnogobrojne medijske kuće, biran je igrač Superlige za mesec avgust. Ubedljivu pobedu slavio je fudbaler Crvene zvezde, Aleksandar Katai.

Glasali su novinari iz redakcija SOS kanala, Radio Beograda, Sportnetvorka, Sportske centrale, Sportskog žurnala, Monda, Kurira, Arenesport, Večernjih Novosti, Sporta, lista “Alo”, Mocartsporta, Niških novina, Tanjuga i Politike.

U obzir su uzete utakmice koje su igrane u okviru petog, šestog, sedmog i osmog kola Superlige. Aleksandar Katai je ubedljivo pobedio osvojivši 84 poena, ispred Mirka Ivanića (Vojvodina) koji je osvojio 51 poen.

– Mnogo mi je drago zbog ovog izbora. Nismo najbolje počeli sezonu, ali smo došli na pravi put i pokazali smo da smo prava ekipa. Ambicije ka tituli rastu posle svake nove pobede, ali nov sistem takmičenja i deljenja bodova nam trenutno ne odgovara. Baš zato moram da igramo ovako do kraja sezone i pružamo maksimum u svakom meču – bile su prve impresije Kataia, nakon što mu je Mirko Poledica uručio nagradu.

Ovo priznanje bi moglo Kataia da stavi i u misli selektora.

– Mnogo bi mi značio poziv u reprezentaciju i nadam se da će doći, ali moje je da radim, pružam dobre partije i zaslužim poziv selektora.

Po mišljenju našeg fudbalera, i mesec septembar je protekao u Zvezdinoj dominaciji, i moglo bi da se desi da iz njenih redova dođe novi igrač meseca.

– Hugo Vieira se nameće kao potencijalni igrač meseca septembra, a na nama je da igramo dobro, pa neka uvek igrač meseca bude iz Zvezde – zaključio je Katai

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама