Фудбал Фудбал/Омладински погон

Mlađe kategorije: pobeda omladinaca, remi kadeta

Autor: CZBG, izvor: sportski žurnal

Omladinci:

4.kolo

Brodarac – Crvena zvezda 0:2 (0:2). Gledalaca: 200. Strelci: 0:1 Romanić (38), 0:2 Đurić (43).

A. Stanković, Mijailović, F.Stanković, Pejović, Crnadak (Đurić), Jovanović, Tufegdžić (Filipović), Adžić (Ma.Stojanović), Cvetković (Platiša), Romanić (Petrović), Panović.

Igrač utakmice: Luka Adžić (Crvena zvezda).

Crvena zvezda je dominirala u prvom poluvremenu, da bi u finišu došli do dva gola, što je bio i konačan rezultat.  U 38. minutu, cvreno-beli osvajaju loptu na sredini, usledio je pas do brzonogog Stefana Cvetkovića, koji je pobegao čuvarima i uputio odličan centaršut u kazneni prostor, loptu je zahvatio iz trka Lazar Romanić i zatresao mrežu. Vrlo brzo nakon toga usledio je i drugi pogodak, nakon sjajnog prodora Luke Adžića, loptu je sa 16 metara zahvatio Vasilije Đurić i povisio na 2:0.

Ulasko rezervista u nastavku, domaćini su zaigrali ofanzivnije, a istakao se u tim momentima golman Zvezde Aleksandar Stanković koji zaustavlja pokušaje Ašćerića i Martinovića. Dobru priliku imao je i Docić, ali je šutirao pored gola, dok je još jednom pokušao Ašćerić, no pogodio je prečku. Sa druge strane uzvratio je Adžić, koji također pogađa okvir gola nakon prekida.

Kadeti:

4. kolo

Brodarac – Crvena zvezda 3:3 (3:2). Gledalaca: 300. Strelci: 0:1 Maksić (23. – penal), 1:1 Stojanović (27. – penal), 2:1 Petrović (28), 3:1 Nikić (29), 3:2 Kovač (45), 3:3 Maksić (61).

Milović, Gačić (56. Sićović), Tričković, Maksić, Jokić, M.Z.Nikolić, Puzić (46. Galečić), Perić, Kovač, Tomašević (31. Vukmanović), Joveljić.

Igrač utakmice: Filip Maksić (Crvena zvezda).

Posle pogotka Maksića iz penala, koji je i iznudio, niko nije mogao da očekuje tako uzbudljiv nastavak. U samo 3 minuta domaći su potpuno okrenuli rezultat. Najpre je nakon nesmotrenog starta Kovača za jedanaesterac, precizan sa bele tačke bio Stojanović. Već u sledećem minutu, nakon centaršuta sa leve strane, kardinalnu grešku pravi golman Maksim Milović, što koristi Petrović i dovodi domaće u vodstvo. Uragan Brodarca se nastavio, nakon akcije po desnoj strani Nikić povisuje na 3:1. Stali su tada napadi domaćina, Zvezdaši su uspeli da povežu redove, te u finišu prvog poluvremena, Stefan Kovač je šutem sa ivice šesnaesterca savladao golmana domaćih Zdravkovića.

U nastavku crveno beli su pokušavali da dođu do izjednačenja, no dobro je bila postavljena odbrana domaćina. Ipak u 61. minutu, Filip Maksić je na maestralan način, iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, doneo izjednačenje i zasluže bod za  svoj tim.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама