Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda i u MInhenu okuplja talente

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom godinama unazad ogromnu pažnju posvećuje radu mlađih selekcija i razvoju talentovanih igrača. Potvrda dobrog i kvalitetnog rada svake godine dolazi u vidu velikog broja Zvezdinih igrača u mlađim reprezentativnim selekcijama, a upečatljiv dokaz prošle sezone je i podatak da su crveno-beli objedinili titule šampiona Srbije u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Od ovog leta Zvezda će taj rad podići na još viši nivo. Naime, KK Crvena zvezda Telekom je potpisala saradnju sa Međunarodnom košarkaškom akademijom u Minhenu (IBAM) sa zajedničkim ciljem koji će biti usmeren ka profesionalnom usavršavanju mladih košarkaša u tom delu Evrope.

Ideja da se iskoristi ogromna popularnost Crvene zvezde u centralnoj i zapadnoj Evropi i omogući brojnim talentima srpskog porekla koji žive ne samo u Nemačkoj već i u Austriji i Švajcarskoj da treniraju u sistemu Crvene zvezde. Želja je da se ta mreža tokom vremena sve više širi. Zvezda će imati pravo prvenstva u selektiranju talentovanih igrača, međutim treba istaći da će ta saradnja biti dvosmerna pa će i talentovani igrači iz Srbije biti u prilici da pojačaju IBAM selekciju do 19 godina.

Igrači i treneri iz Minhena kroz razmenu će biti u prilici i da stiču preko potrebno iskustvo kroz sistem Prve košarkaške gimnazije – Koledž Beograd i Zvezdinog razvojnog tima FMP-a.

Скочи на траку са алаткама