Фудбал Фудбал/Вести

Voždovac – Crvena zvezda 2:3 (izveštaj i anketa)

Autor: CZBG Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su pružili dobru igru, i nakon preokreta u drugom poluvremenu uspeli da savladaju Voždovac rezultatom 3:2.

Stadion: “FK Obilić”
Gledalaca: 3.000
Sudija: Majo Vujović
Strelci: Mašović u 4′ i Sikimić u 41′ za Voždovac, a Katai u 24′, Vieira u 61′ i Jović u 64′ za Crvenu zvezdu.

Voždovac: Popović, Jovanović, Zlatković, Ivković, Sinđić, Ristović, Sikimić, Grujić, Pavlović, Mašović, Terzić.
Rezerve: Milošević, Todorović, Pavlović, Odita.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Pavićević, Mbođ, Ibanjez, Jovanović, Grujić, Ristić, Vered, Katai, Vieira.
Rezerve: Kahriman, Cvetković, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Gavrić, Jović.

Iako su odigrali jedno od boljih poluvremena, fudbaleri Crvene zvezde su nakon prvih 45 minuta imali gol zaostatka. Utisak, ne samo nakon ove, nego nakon svih doasadašnjih utakmica, je da crveno-beli prelako primaju golove. Već u 4. minutu, nakon loše reakcijePetkovića koji je pokušao glavom da loptu vrati Rajkoviću, Voždovac je došao do prednosti, golom Mašovića koji je iskoristio poklon Zvezdine odbrane. Vezni red Crvene zvezde koji je igrao u sastavu Jovanović – Ristić – Grujić, delovao je znatno bolje nego u prethodnim utakmicama, a Marko Grujić je prikazao veoma dobru partiju. To je rezultiralo i opasnim napadima Crvene zvezde, koja je pretila uglavnom preko desne strane po kojoj su napadali Petković i Vered. Upravo je Zvezdin desni bek pružio jako dobru partiju u ofanzivi, i kao da je želeo da se iskupi za grešku, imao je nekoliko odličnih prodora i solo akcija posle kojih je Zvezda pretila.

Izjednačenje je stiglo u 24. minutu, nakon sjajne akcije Petkovića i Vereda, Katai je zakucao loptu u mrežu. Činilo se da će Zvezda na talasu izjednačenja nastaviti da stvara šanse, i doista je imala priliku za vođstvo, takođe preko Kataia koji je nakon dobre asistencije Jovanovića šutirao u suprotan ugao, ali je spreman bio čuvar mreće Voždovca. I onda, 41. minut, naizgled bezopasan prekid Voždovca, međutim, zaboravljen je na drugoj stativi bio Sikimić koji neometan trese mrežu glavom, za nove brige Crvene zvezde koja nije ostavila nimalo loš utisak u prvom poluvremenu, ali je ponovo platila ceh zbog dekoncentracije u poslednjoj liniji.

Nastavila je Zvezda u drugom poluvremenu da kontroliše igru. Voždovac se možda i prerano povukao, a Crvena zvezda je to kaznila sa dva brza gola. Prethodno, trenerMiodrag Božović u igru je uveo Stojanovića i Jovića, i to mu se jako brzo isplatilo. Ali, krenimo redom. Najpre, u 61. minutu, Ibanjez je izveo slobodan udarac sa leve strane, uputio je dobar centaršut, a sjajno je reagovao Hugo Vijeira koji je uspeo da zatrese mrežu. Samo tri minuta kasnije, odbrana Voždovca se “izvlačila”, ali nedovoljno brzo, Petković je poslao loptu kroz pola tima domaćina, Jović je izbegao ofsajd zamku, predriblao golmana, i doneo Zvezdi prednost.

Imala je Crvena zvezda prilike da i ubedljivije pobedi, ali nisu dovoljno koncentrisani bili u napadu naši fudbalera, a pre svega Stojanović. Treba istaći i da je kapiten Voždovca, Pavlović u nekoliko navrata zaslužio da bude isključen, ali mu je glavni arbitar oprostio nekoliko izuzetno grubih prekrašaja. Zvezda je, ipak, utakmicu završila sa igračem više, jer je u 79. minutu isključen Ivković, zbog drugog žutog kartona.

Raduje igra Crvene zvezde, raduje preokret u drugom poluvremenu, ali će naša ekipa morati da popravi igru u odbrani, pred naredne veoma teške utakmice koje očekuju izabranike Miodraga Božovića.

U sredu, 12. avgusta, od 19 časova, na stadionu “Rajko Mitić” Crvena zvezda će dočekati Čukarički. Nakon ove utakmice, nije neophodno slati posebnu pozivnicu našim navijačima – verujemo da će Marakana biti ispunjena.

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама