Кошарка Кошарка/Вести

Boriša Simanić pozvan na juniorskom FIBA All star

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Još jedno priznanje za KK Crvena zvezda i rad sa mlađim kategorijama stiglo je ovog puta sa adrese FIBA Evropa. Juniorski reprezentativac Boriša Simanić, dobio je poziv za učešće na „All-star“ utakmici koju organizuje evropski ogranak svetske kuće košarke.

Simanić se tako našao u društvu 24 najtalentovanija juniora Evrope, koji će odigrati revijalni meč u francuskom gradu Lilu 18. septembra ove godine.
Utakmica se odigrava kao manifestacija u sklopu Evropskog prvenstva 2015. i trenerskog seminara koji se takođe održava u organizaciji FIBA Evropa u vreme trajanja kontinentalnog šampionata.

Poziv Simaniću na utakmicu najboljih juniora Evrope predstavlja još jednu potvrdu dobrog rada u mlađim selekcijama KK Crvena zvezda Telekom, ali i ogromnog potencijala koji Simanić pokazuje u prethodnih nekoliko sezona.
Boriša Simanić je 2013. godine osvojio srebrnu medalju na evropskom prvenstvu za kadete, dok je ovog leta sa juniorima Srbije bio peti na EP u Volosu. Sa Zvezdom je osvojio titulu šampiona u kadetskoj konkurenciji 2014. godine kao i šampionski pehar na finalnom turniru Evrolige u Milanu prošle godine.

Скочи на траку са алаткама