Кошарка Кошарка/Вести

Obeštećenjem od Marjanovića smo rešili smo BAT

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Nakon najuspešnije sezone u istoriji kluba, košarkaška javnost u Srbiji ima puno pitanja pred sezonu velikih očekivanja i izazova za KK Crvena zvezda Telekom. Da li se razmišlja o pojačanjima, šta će biti sa Nikolom Kalinićem, kako je rešena zabrana registracije novih igrača BAT…

Prvo pitanje odnosilo se upravo na zabranu dovodjenja novih igrača?

– Kako smo izmirili BAT? To smo uradili tako što je Bobiju Marjanoviću istekao ugovor i više nije imao nikakvu obavezu prema nama. Mogao je da ode i bez obeštećenja. Zahvaljujući njemu i njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću, Crvena zvezda je, ipak, prihodovala 625.000 dolara od San Antonija.Više nema BAT-a. Možda će se opet pojaviti, ali to više nije senzacionalna vest. To je normalan život klubova, nad čime ne bi trebalo da se seiri. Mi, kao “državni projekat”, dugovali smo Katiću, Simonoviću, Tadiji Dragićeviću i Ivanu Radenoviću. Izmirili smo dobar deo obaveza i skinuli BAT. Vrlo sam zahvalan svoj četvorici što su čekali i trpeli nas godinu dana i uopšte se ne ljutim na njih, Crvena zvezda je i dalje njihova kuća.

Na pitanje novinara, da li je Nikola Kalinić slobodan da ide u slučaju sedmocifrene ponude Fenerbahčea, predsednik Nebojša Čović je rekao:

– Slaba im je džebana. A, kada budemo dogovorili i ako budemo dogovorili taj posao, reći ćemo vam sve do četvrte decimale. On je igrač Crvene zvezde, potreban je Crvenoj zvezdi i sve jako puno košta. Igrač je Zvezde još naredne dve sezone. Bilo je razgovora i to je tačno, ali zvaničnih ponuda pod kojima podrazumevam ponudu na papiru, nije bilo!”, rekao je prvi čovek šampiona Srbije.

Navijače Crvene zvezde, ali i košarkašku javnost u Srbiji svakako zanima i da li će se tim pojačati pred velike izazove u novoj sezoni?

– Zna se puno toga, ali bio bih neozbiljan ako bih vam to rekao sada. Kako budemo završavali, tako ćemo suksecivno i objavljivati. Razumem nagađanje i znatiželju javnosti, to je pozitivna priča i ne ljutim se zbog toga.
Markus Vilijams je fantastičnim igrama u prethodnoj sezoni bio jedan od glavnih aktera uspeha Crvene zvezde. Ipak, na kraju sezone, napravio je veliku grešku. Na pitanje kakva kazna očekuje Markusa Vilijamsa zbog činjenice da je bio pozitivan na marihuanu, prvi odgovor predsednika Nebojše Čovića bio je kratak i jasan:

– Zaslužena – zastao je Čović i potom dodao:

– Žao mi je, ali sve ima svoju cenu. Mi smo u toku disciplinskog postupka, tu smo naravno i da pomognemo Markusu koliko god možemo, ali pravila su takva kakva su – dodao je Čović.

Upitan da li je na početku realizacije Unapred pripremljenog plana reorganizacije verovao da će se sve dobro završiti, predsednik crveno-belih je rekao:

– Ne radim projekte u koje ne verujem. U ovaj sam verovao 100 posto. Samo nisam mogao da razumem napade, šikaniranje kluba, mene i moje porodice tokom ovog perioda. Utoliko mi je ovaj uspeh draži” rekao je na kraju obraćanja novinarima Nebojša Čović.

Скочи на траку са алаткама