Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda protiv Mege na otvaranju sezone

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Prva redovna sednica Skupštine ABA lige održana je u Podgorici. Na zasedanju najvišeg tela regionalnog takmičenja doneto je nekoliko važnih odluka. Regionalno takmičenje naredne sezone brojaće 14 timova i to isključivo sa prostora bivše Jugoslavije. Osim četiri prvoplasirane ekipe iz Srbije (Crvena zvezda Telekom, Partizan NIS, Mega Leks, Metalac Farmakom), učestvovaće i tri najbolje plasirana tima iz Hrvatske (Cedevita, Cobona, Zadar) i dva iz Slovenije (Tajfun, Krka) kao i šampioni Crne Gore (Budućnost VOLI), Bosne i Hercegovine (Igokea) i Makedonije (MZT Skoplje). Specijalnu pozivnicu za učešće u ABA ligi dobila je ljubljanska Olimpija, a poslednji učesnik regionalnog takmičenja biće određen posle kvalifikacionog turnira koji će se igrati u Zadru 25, 26. i 27. septembra. Na ovom turniru će se takmičiti četvrtoplasirani tim iz Hrvatske, i drugoplasirane ekipe iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Turinr će se igrati po ligaškom sistemu svako sa svakim.

Takođe, na sastanku u Podgorici određen je i kalendar takmičenja za sezonu 2015/2016 koja će startovati 2. oktobra. U prvom kolu Crvena zvezda Telekom igraće protiv ekipe Mega Leks i to kao domaćin u dvorani Pionir (14. kolo – 12. decembra), a potom crveno-belima u goste dolazi podgorička Budućnost i taj meč je na programu samo dva dana kasnije , 4. oktobra (15. kolo – 19. decembra). Evo i ostalih utakmica:

3. kolo (6. oktobar): Zadar – Crvena zvezda Telekom (16. kolo – 23. decembra)

4. kolo (9. oktobar): Crvena zvezda Telekom – Tajfun (17. kolo – 27. decembra)

5. kolo (11. oktobra): Cedevita – Crvena zvezda Telekom (18. kolo – 3. januara)

6. kolo (17. oktobra): Crvena zvezda Telekom – Olimpija (19. kolo – 9. januara)

7. kolo (24. oktobra): Metalac – Crvena zvezda Telekom (20. kolo – 16. januara)

8. kolo (31. oktobra): Crvena zvezda Telekom – Partizan (21. kolo – 23. januara)

9. kolo (7. novembra): MZT Skoplje – Crvena zvezda Telekom (22. kolo – 30. januara)

10. kolo (14. novembar): Crvena zvezda Telekom – Igokea (23. kolo – 6. februara)

11. kolo (21. novembra): Kvalifikant – Crvena zvezda Telekom (24. kolo – 13. februara)

12. kolo (28. novembra): Crvena zvezda Telekom – Cibona (25. kolo – 27. februara)

13. kolo (5. decembra): Krka – Crvena zvezda Telekom (26. kolo – 5. marta)

Četiri prvoplasirane ekipe izboriće učešće u plej-ofu koji će startovati 12. marta. Polufinalna serija igraće se na dve dobijene utakmice, dok će se finale plej-ofa igrati na tri dobijena meča.

Direktor ABA lige biće Radovan Lorbek, funkciju sportskog direktora obavljaće Josip Bilić, dok će komesar za delegiranje sudija biti Aleš Kamnikar.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама