Фудбал Фудбал/Вести

Održana Skupština kluba

Izvor: crvenazvezdafk.com

Od 146 članova, na sednici je bilo prisutno 75. Finansijski izveštaj za 2014. godini podneo je Stefan Pantović, zamenik generalnog direktora
– Na dan 1.6.2015. godine, neto dug Crvene zvezde iznosi 41.134.000 evra. Projektovano je da do kraja 2015. godine dug bude 39 miliona evra, ali ja verujem da će biti i manji. Imali ste prilike da se upoznate sa finansijskim izveštajem koji, nažalost, zbog zakonskih regulativa ne možemo da posmatramo po sezonama, neko kalendarskim godinama. Ove godine nismo imali priliv od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a 2014. godine smo od transfera igrača ostvarili sedam puta manji prihod u odosu na 2013. godinu. Prihodi od transfera igrača u sezoni 2013/14 iznosili su 5,7 miliona evra, dok su u sezoni 2014/15 pali na 882.000 evra. Ukupni novčani rashodi za 2014. godinu iznose 9.386.318 evra, a prihodi 7.655.909 evra. Sledeće godine možemo da ostvarimo prihode. Pre svega zbog otpisa dugova prema bankama.
Izveštaj Skupštini kluba podneo je i predsednik Nadzornog odbora Branimir Ševčuk.

Nadzorni odbor skreće pažnju Upravnom odboru da se prilikom dovođenja igrača izuzetno pazi na finasijski aspekt dovođenja igrača, odnosno da sve bude zasnovano na realnim mogućnostima kako opet klub ne bi zapao u probleme koje je imao prošle godine. Takođe da se o svakom igraču napravi dokumentacija kako bi uprava mogla da donosi preciznije odluke o igračima koje angažuje. Imamo još primedbi oko konverzije zemljišta i još nekih detalja poslovanja. Iako nemamo potrebu da hvalimo ovu upravu možemo da konstatujemo da je ova uprava značajno bolja u odnosu na prethodne – rekao je Ševčuk.

Predsednik kluba, Svetozar Mijailović, zahvalio se kompaniji “Gasprom” kao i ljudima koji su uložili mnogo truda da se nastavi saradnja sa ovom kompanijom, je potom je izneo i jasne planove kluba za tekuću sezonu.

Dug je u jednom trenutku iznosio 52 miliona evra, i smanjen je pre svega zahvaljujući kompanbiji “Gasprom”, kao i ljudima koji su omogućili da saradnja Crvene zvezde i ove kompanije bude nastavljena. Raduje me i što je struktura tog duga promenjena, pa smo isplatili mnoge bivše igrače. Atmosfera u kojoj smo radili je bila jako teška, a ono čime sam nezadovoljan i za šta snosim odgovornost je to što nisam uspeo da usmerim energiju članova uprave na to kako stvoriti moćan tim, jer je on osnova svakog jakog kluba. Energiju smo često trošili na neke stvari za koje se nije ispostavilo da su ključne u funkcionisanju kluba i nadam se da ćemo to uspeti da promenimo. Ove sezone, cieljvi su jasni: osvajanje titule, razvoj omladinske škole i plasman sledečeg leta u grupnu fazu UEFA takmičenja – rekao je Mijailović.

Generalni direktor Zvezdan Terzić, takođe je govorio o promeni strukture duga, kao i ispadanju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Promenjena je struktura duga, a to mnogo znači. Zvezdin račun je deblokiran, dug smanjen na 41 milion i igrači nas više ne tuže. Pritom nismo uzeli ni jedan kredit i onima koji će doći ne ostavljamo problem. Međutim znam da navijače zanima sportski rezultat i na to moramo biti potpuno fokusirani u narednom periodu. Znam da je zvezdaška javnost htela titulu i prošle sezone ali smo bili u raskoraku između želja i mogućnosti. Ali sada nemamo prostora za bilo kakav alibi, titula se mora osvojiti. Bez obzira na brojne i realne razloge za opravdanje, Zvezda više nikada ne sme da ispadne od kazahtanske ekipe. Ali poručujem navijačima da to nije realna slika ovog tima Zvezde i da pruže podršku treneru Božoviću i igračima. Na kraju želim da se puno zahvalim Gaspromu koji je povećao iznos sponzorstva našem klubu prošle nedelje za milion evra na godišnjem nivou – rekao je Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама