Фудбал Фудбал/Вести

Omladinska škola počela sa radom

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Omladinska škola FK “Crvena zvezda” je 13. jula 2015. godine započela pripremni period za sezonu 2015/16. Dolaskom Dragana Mladenovića na mesto direktora omladinske škole, reorganizovan je trenerski kadar i uvedene su mnoge novine kako u samom radu, tako i u tehničkoj organizaciji omladinskog pogona.

Sa treninzima su prvo počeli omladinci (1997-1998) i kadeti (1999). Za trenera omladinaca postavljen je iskusan i proveren stručnjak Konstantin Đurić, koji je dugo radio u našem klubu. Njegovi pomoćnici biće nekadašnji as crveno-belih, Perica Ognjenović, i Dejan Arsov. Na mestu trenera kadeta ostaće Ognjen Koroman koji je prošle sezone osvojio 1. mesto u ligi, a pomagaće mu Igor Savić i Mihajlo Trajković. Trener golmana je Branko Katić.

Jedna od novina, pored toga što će svaka selekcija imati uz glavnog trenera dva pomoćnika, jeste u tome što je po prvi put na našim prostorima formiran odsek za kondicionu pripremu. Ideja je zasnovana na tome da svaka selekcija ima tačno utvrđen plan i program sa aspekta fizičke pripreme koji će sprovoditi grupa kondicionih trenera (čiji je glavni cilj da planski i postupno uz osvrt na senzitivne faze i uzrastnu kategoriju rade na poboljšanju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti).

Na mesto koordinatora kondicionih trenera omladinske škole postavljen je kondicioni trener prof. Miloš Đurović koji je već ranije uspešno radio u našem klubu u periodu od 2009. do 2012. godine. Asistiraće mu prof. Nikola Perišić i prof. Saša Semeredi, dok će fitnes trener Vladimir Pavlović biti angažovan u radu na prevenciji od povreda i oporavku povređenih igrača. U ovu službu u zavisnosti od potrebe, povremeno će se u rad na polju razvoja snage (trening u teretani) uključiti i legendarni kondicioni trener Mihajlo Bata Radulović. Cilj je da se do kraja meseca angažuju još dva kondiciona trenera koja će biti zadužena za najmlađe kategorije.

Prva dva radna dana pripremnog perioda protekla su pod dirigentskom palicom kondicionog trenera Miloša Đurovića koji je sa svojim stručnim timom obavio testiranja morfo-funkcionalnih sposobnosti igrača (brzina, agilnost, skočnost, eksplozivnai brzinska snaga, izdržljivost) uz primenu najsavremenijih uređaja za analitiku i dijagnostiku treniranosti sportista koju on lično poseduje.

U samom trenažnom procesu kao inovacija koristi se PolarPROTeam2 monitoring sistem (telemetrijsko onlajn praćenje srčane frekvence) koji će mnogo olakšati rad na fizičkoj pripremi, jer omogućuje individualizaciju svakog igrača, ali i kontrolu trenažnih opterećenja i napretka funkcionalnih sposobnosti.

U realizaciji merenja (testiranja) koristi se najsavremenija tehnologija:

1. Telemetrijski IC uređaji (foto-ćelije) FITRO “light gate” WEBA GmbH za merenje brzine i agilnosti;

2. Kontaktna podloga FITRO “jumper” WEBA GmbH za merenje eksplozivnosti i skočnosti;

3. Heart rate monitoring – Polar Team2 telemetric sistem za merenje aerobne izdržljivosti (pulsne zone);

4. Body impedance vaga BIOSPACE InBody230, za procenu telesne kompozicije tela;

5. Posebno prilagođeni aplikativni softver, koristi se za obradu podataka.

Generalni plan omladinske škole je da se napravi razvojni centar mladih fudbalera gde će se pored tehničko-taktičke obuke unaprediti i rad na polju fizičke pripreme – kondicije, tačnije na razvoju i unapređivanju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti igrača (koordinacija, brzina, agilnost, eksplozivna i brzinska snaga, skočnost, fleksibilnost, izdržljivost) i da se uz primenu adekvatnih metoda treninga izvrši prevencija od povreda kroz jačanje skeletno-mišićnog sistema uz neizostavnu saradnju sa medicinskom službom.

Intervju sa novim direktorom omladinske škole, Draganom Mladenovićem, možete da pročitate OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама