Кошарка Кошарка/Вести

Disciplinski postupak protiv Vilijamsa

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Na osnovu nalaza Antidoping agencije Republike Srbije KK Crvena zvezda Telekom konstatuje da je doskorašnji košarkaš crveno-belih Markus Vilijams bio pozitivan prilikom testa na nedozovljene supstance koji je urađen 12. juna. Analize uzorka A koje su urađene u Beču su pokazale da je Vilijams bio pozitivan na marihuanu.

Američki internacionalac ima pravo da o svom trošku u roku od sedam dana pošalje pismeno izjašnjenje o celom slučaju ili zatraži analizu B uzorka, što mu je klub i sugerisao. Ukoliko to ne učini uzorak A će se smatrati kao validan i konačan.

KK Crvena zvezda Telekom se maksimalno zalaže za sve vrednosti koje propagira sport i zdušno se bori protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava. Iz tog razloga, KK Crvena zvezda Telekom će sačekati konačnu potvrdu Antidoping agencije Republike Srbije, kao i odluku KSS-a, i ukoliko se konačno utvrdi da je Markus Vilijams bio pozitivan na nedozvoljenu suspstancu klub će doneti oštre disciplinske mere u skladu sa disciplinskim pravilnikom koji se rigorozno odnosi prema ovakvim slučajevima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама