Фудбал Фудбал/Вести

Božović i Katai pred Kairat

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu, 8. jula, odlaze put Kazahstana na revanš meč 1.kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kairata. Dan pre puta pred medijima su se pojavili trener Miodrag Božović i igrač Aleksandar Katai.

Božović

Šef struke Crvene zvezde je iskreno izneo svoja očekivanja pred revanš meč.
Posle onoga što se dogodilo prošlog četvrtka, šanse su nam mnogo manje nego pred prvu utakmicu, ali dokle god postoji i najmanja šansa nije gotovo i borićemo se. Utisak je kao da su nas razvalili u prvom meču, ali nije tako. Igrali smo ceo duel sa igračem manje, primili prvi gol iz ofsajda, tako da je i dalje nejasno koliki je zaista njihov, a i naš kvalitet. Odnosno ko koliko može kad su snage na terenu izjednačene – jasan je Božović.

Katai

Ni misli Aleksandra Kataija nisu bile mnogo drugačije.
Šef je sve rekao, moje je samo da ponovim da će ekipa na terenu dati više od maksimuma kako bismo pokušali da prokrenemo tok ovog dvomeča – kaže Katai.

U slučaju da rezultat bude 0:2, i posle produžetaka, izvodiće se penali. Da li su vežbani na treninzima – zanimalo je medije.
Nismo vežbali penale. Moje ekipe ne vežbaju penale, jer se oni šutiraju glavom, ne nogom – rekao je trener crveno-belih.

Miodrag Božović se slaže da bi prolazak Zvezde u naredno kolo bio iznenađenje posle rezultata iz prve utakmice
Pokušaćemo da napravimo iznenađenje, ne zato što su oni bolji, nego zato što je njima prvenstvo u toku, a mi tek ulazimo u sezonu.

Potom je rekao da će ekipa, ipak, prvi kontakt sa terenom i stadionom imati – na zagrevanju uoči utakmice.
Treniraćemo ovde pred polazak, zatim letimo, a kada stignemo idemo na spavanje, jer nas sutradan čeka utakmica. Napravili smo najbolju soluciju što se tiče puta. Radio sam u Rusiji i imao sam ovakve situacije. Tamo nam se dešavalo da putujemo po deset, jedanaest sati i da posle toga odmah igramo utakmicu. Ekipa ne mora da se upoznaje sa terenom. Verujemo da je fudbalski. Put jeste dugačak, ali i oni su morali da putuju do nas, tako da ne vidim da je to veliki problem – jasan je bio Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама