Фудбал Фудбал/Омладински погон

Uroš Kostić: Sanjam huk „severa”

Izvor: novosti.rs

To je san svakog dečaka koji počne da trenira na „Marakani”. Bićemo najozbiljniji kandidat za titulu u kadetskoj ligi – kaže mladi čuvar mreže crveno-belih za “Sport”.

Crvena zvezda bi u skorije vreme mogla da dobije golmana od klase. Reč je o Urošu Kostiću (16), čuvaru mreže mlađih kadeta koji su minule sezone osvojili dva trofeja pod dirigentskom palicom trenera Ognjena Koromana.

– Veoma smo srećni i zadovoljni što smo prigrabili oba pehara. Nije bilo lako, najpre da budemo najbolji u ligi mlađih kadeta na teritoriji FS Beograda, jer smo imali veoma kvalitetne rivale, a zatim i na Turniru prijateljstva u Bijeljini – priča Kostić za „Sport”.
 Uroš Kostić

Nije bilo lako izboriti se za prvog golmana, jer je konkurencija u Zvezdi žestoka. Kako si uspeo?

– Pre svega, vrednim radom. Na svakom treningu dajem maksimum, ali ono što je najvažnije, uvek sam imao jaku volju za uspehom i napredovanjem, što je kod mojih vršnjaka, moram da priznam, redak slučaj. Od kada sam došao, pre pet godina, na „Marakanu”, mnogo toga sam pregurao preko glave, a nagrada je, eto, stigla ove sezone.

Promenio si nekoliko trenera među crveno-belima. Da li je nek od njih ostavio poseban utisak na tebe?

– Od Marka Mitrović sam mnogo naučio, kao i sada od Ognjena Koromana, koji je vrhunski stručnjak u radu sa mlađim kategorijama, a ovom prilikom hteo bih da pohvalim i rad trenera golmana, pre svih, Branka Katića i Zorana Ljujića, koji su najzaslužniji što sada čuvam gol ove, kažu svi, veoma talentovane generacije koja stasava u Ljutice Bogdana.

Sredinom sledeće meseca počećete pripreme za start prvenstva u Kadetskoj ligi Srbije. Možete li da ponovite uspeh od prethodne sezone, kada ste bili najbolji u Beogradu?

– Svakako da možemo, mada će da bude znatno teže. Zvezda uvek ide na prvo mesto, bez obzira u kojoj je ligi, i toga smo svesni. Dugo smo zajedno i poznajemo se u dušu. Uz nekoliko pojačanja bićemo najozbiljniji kandidati za naslov prvaka, pored Partizana, OFK Beograda, Rada i Vojvodine – veruje Kostić.

A, postoji li šansa da nekolicina vas iz kadetske ekipe u dogledno vreme, dabome, budu uzdanice prvog tima na našem najvećeg stadionu?

– To je san svakog dečaka koji počne da trenira u Crvenoj zvezdi, da bude deo seniorskog pogona i oseti huk navijača sa severne tribine. Nadam se da će se to dogoditi veoma brzo Mihajloviću, Joveljiću, meni, mnogim drugim saigračima – zaključuje golman mlađih kadeta crveno-belih Uroš Kostić.

PRVA „RUKAVICA“ U SLOVENIJI
Na nedavnom turniru u Sloveniji Uroš Kostić je proglašen od strane organizatora za najboljeg golmana u veoma jakoj konkurenciji ekipa iz vrha evropskog fudbala kada su u pitanju mlađe kategorije.
– Priznanje prija. Velika mi je čast što sam dobio pehar za najuspešnijeg golmana na memorijalu „Miran Kralj”. To je još jedan podstrek da radim kvalitetnije. Opuštanja ne sme da bude, ako se želi do vrha, a to je za mene prvi tim Crvene zvezde – ističe talentovani čuvar mreže.

NOJER ME IMPRESIONIRA
Mlađani golman ima uzora u evropskom fudbalu…
– Čuvar mreže Bajerna Nojer me impresionira, kako na terenu tako i van terena. Putem video-snimaka imao sam priliku da gledam njegove treninge i to je kod mene utvrdilo uverenje da je on najbolji golman sveta u ovom trenutku – smatra Kostić.

„VIKTORIJA STAR” SE NE ZABORAVLjA

Prve korake je, kaže, naučio u jednoj od najboljih škola fudbala na teritoriji Beograda, „Viktoriji star”, gde se zapaženim odbranama preporučio čelnim ljudima mlađih kategorija Crvene zvezde.
– Imali smo sjajnu generaciju 1999. godišta, osvojili smo sve što je moglo da se osvoji! Pored mene, bili su Bajović, koji je imao zapaženu sezonu u Radu, pa Barlov u OFK Beogradu… Pregršt pehara, medalja krasi prostorije „Viktorije star”. Kada imam vremena, odem do škole, pogledam trening, buduće asove koji stasavaju – kaže Kostić.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама