Кошарка Кошарка/Вести

NBA draft: Mitrović u Filadelfiji

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Još jednu potvrdu izvanredne sezone koju je imao u dresu Crvene zvezde Luka Mitrović dobio je i na takozvanoj najvećoj košarkaškoj pijaci u noći između četvrtka i petka. NBA draft održan je u Barklis centru u Bruklinu, a iako se nije prijavio za draft, kao igrač izlaznog godišta (1993), Mitrović je našao svoje mesto među izabranima. Kapitena crveno-belih kao 60. pika izabrala je Filadelfija.

Na zvaničnom sajtu NBA lige u odeljku koji se bavi ovogodišnjim pikovima na draftu izuzetno pozitivno se ocenjuje njegov karakter, jer kako navode sa samo 21 godinom je izabran za kapitena tima. Ocenjuju da je mnogo bolji šuter nego što to statistika pokazuje i ističu da bi po dolasku u najjaču ligu sveta bio odmah spreman da igra.

Luka Mitrović je ove sezone u ABA ligi prosečno beležio 9,9 poena, 5,9 skokova i 2,2 asistencije, dok je u Evroligi imao prosečan učinak od 8,6 poena, 5,2 skokova i 2,3 asistencije po meču. Proglašen je za MVP-ija završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, a selektor Aleksandar Đorđević uvrstio ga je među 18 kandidata za dres reprezentacije Srbije.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама