Кошарка Кошарка/Вести

Nemanja Nedović posetio Zvezdin kamp

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Zvezdin košarkaški kamp na Zlatiboru radi punom parom. U toku je druga smena koja je okupila čak 61 kampera o čijem košarkaškom usavršavanju trenutno brigu vodi trener pionira Milovan Bulatović uz asistenciju nekoliko proverenih pedagoga i stručnjaka za rad sa mlađim selekcijama.

Polaznici kampa treniraju dva puta dnevno na otvorenim terenima hotela Braća Sekulić i Studentskog odmarališta koji poseduju specijalnu tartan podlogu kao i u hali SC Wai-Tai. U večernjim satima organizuju se razna takmičenja u šutu, igri 1 na 1, dok je prava atrakcija liga kampa 3 na 3 koja je priređena za najmlađe polaznike. Treba istaći da su kamperi u prilici da tokom dana, koji je u potpunosti isplaniran i ispunjen raznim obavezama, slušaju razna predavanja. Gosti kampa na Zlatiboru bili su profesori sa Fakulteta za sport Univerzteta Union „ Nikola Tesla“ koji su održali predavanje o zdravoj ishrani, važnosti hidratacije i odmora sportista, dok treneri koji rade na kampu drže predavanja o igri bekova, krila i cenatara i redovno održavaju časove u prirodi.

Svi kamperi treniraju u sportskoj opremi Champion koju je obezbedio Zvezdin sponzor Sport Vision, osvežavaju se uz vodu DIVA koja je takođe tehnički partner Crvene zvezde, a treba istaći da je organizaciju kampa pomogla i kompanija Lasta.

Pravo oduševljenje za sve polaznike Zvezdinog kampa predstavljao je dolazak Nemanje Nedovića. Reprezentativac Srbije i bivši prvotimac crveno-belih jedan je od promotera Zvezdinog kampa na Zlatiboru, a sa kamperima je podelio je svoja igračka iskustva, pričao je o značaju rada na košarkaškim kampovima i delio savete kako postati vrhunski košarkaš. Nedović je odgovarao na brojna pitanja koja su se najviše odnosila na njegov boravak u NBA u dresu Godlen Stejta.

– Veoma mi je drago da sam promoter baš Zvezdinog kampa. Moram da priznam da sam bio prijatno iznenađen celokupnom organizacijom, ali i ponosan jer se u Zvezdi sa ovim klincima veoma profesionalno radi. Činjenica da je kamp selekcionog karaktera i da će najtalenotovanija deca imati šansu da budu izabrana za Zvezdine tamičarske timove je pravo osveženje i najbolji put da se mladim i perspketivnim klincima pruži šansa da zaigraju u velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Uslovi za rad kao i ovi treneri koji su maksimalno posvećeni deci su izvanredni i nadam se da ću i sledeće godine biti gost Zvezdinog kampa da ću biti u prilici da se družim sa decom jer jako dobro znam koliko njima sve to znači – poručio je Nedović.

Svi kapaciteti kampa na Zlatiboru su popunjeni, a zbog velikog interesovanja KK Crvena zvezda od 1. do 7. jula organizuje i kamp u Vrnjačkoj Banji. Ostalo je još malo mesta pa sve zainteresovane obaveštavamo da doatne informacije mogu dobiti putem broja telefona 066/325-955 ili preko mejla abasta@kkcrvenazvezda.rs.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама