Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Slovenj Gradec – Crvena zvezda 0:11 (0:4)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su protiv Slovenj Gradeca prvu pripremnu utakmicu pred početak naredne sezone. Iako su tek juče stigli u Sloveniji, izabranici Miodraga Božovića već danas su imali i prvu od tri planirane provere.

Stadion: U Krškom
Sudija: Dejan Budić
Strelci: Stojanović u 21′, Jović u 26′ i 39′ i Gavrić u 41′, Orlandić u 50′, 72′ i 74′. Tufegdžić u 57′ i 91′, Živković u 70′ i 87′.

Slovenj Gradec: Marčić, Crnjac, Kobal, Kobold, M. Hudin, Popović, Stojaković, Rogić, Knez, Borovnik, Vezovnik.
Rezerve: Grudnik, Kucelj, A. Hudin, Pogač, Kristan, Zajc.
Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Pavićević, Mbođ, Anđelković, Ahčin, Stojanović, Ristić, Avramovski, Gavrić i Jović.
Rezerve: Vićić, Lazić, Jovović, Stojković, Đorđević, Mijailović, Jovanović, Živković, Tufegdžić, Rendulić, Orlandić.

“Grof” je na poetku izveo sledeći sastav: Na golu je bio Damir Kahriman, štoperski tandem bili su Savo Pavićević i Mamadu Mbođ. Desno od njih igrao je Miloš Cvetković, a levo Dušan Anđelković. Ispred odbrane je zaigrao Nemanja Ahčin, koji je zajedno sa Sašom Stojanovićem i Mihajlom Ristićem činio vezivno tkivo ove Zvezdine postave. Po bokovima su delovali Nenad Gavrić i Danijel Avramovski, dok je najistureniji bio Luka Jović.
Od prvog minuta je Crvena zvezda zspostavila kontrolu utakmice. Prvi je zapretio Stojanović iz slobodnog udarca, potom i Mbođ nakon solo prodora. Jović je prvi pokušaj imao u 7. minutu posle akcije Anđelkovića i Avramovskog, ali je šutirao pored gola.
U 11. minutu, Avramovski je imao priliku da postane igrač koji je prvi zatresao mrežu u novoj sezoni, ali je sa šest metara šutirao pravo u golmana. Ono što nije uspelo njemu, jeste Saši Stojanoviću u 21. minutu, koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu za vođstvo Zvezde. Prednost je bila duplirana samo pet minuta kasnije. Tada je Jović, nakon asistencije strelca prvog gola, povisio prednost na 2:0. U 29. minutu, Gavrić je mogao da postigne treći gol za Crvenu zvezdu, ali je nakon njegovog udarca lopta okrznula prečku.
Crvena zvezda je nastavila da preti. Mihailo Ristić je u 32. minutu pokušao iz slobodnog udarca, ali je njegov šut zaustavio golman Marčić. Ipak, Ristić je pokazao kvalitet u 39. minutu kada je odigrao sjajan dupli pas sa Jovićem koji je izbio sam pred golmana, i rutinski zatresao mrežu po drugi put. N
Ni tu se Crvena zvezda nije zaustavila. Tek što je golman Slovenj Gradeca morao da vadi loptu iz mreže po treći put, Nenad Gavrić ga je naterao da to učini i četvrti put. Lepo je u 41. minutu Gavrić reagovao nakon asistencije Avramovskog. Do kraja prvog poluvremena, i Stojanović je mogao da po drugi put zatrese mrežu, ali je ovoga puta zakomplikovao sebi poziciju i šutirao iz teške situacije, pa je lako reagovao golman domaćina.
Na kraju prvog poluvremena, ostalo je 4:0 za Crvenu zvezdu.
Goleada jenastavljena i u drugom poluvremenu. Ali, najpre izmene: Miodrag Božović je u igru poslao novih 11 igrača. Na gol je stao mladi Jovan Vićić. Desnog beka igrao je Marko Mijailović, a levog Stefan Đorđević. Štoperski tandem činili su pojačanje Zoran Rendulić i Darko Lazić. U vezi su igrali Nikola Stojković, Nikola Jovanović, Dušan Živković, Vladimir Jovović i Lazar Tufegdžić, dok je u samom špicu nastupao Petar Orlandić.
Već u 50. minutu bilo je 5:0. Orlandić je mrežu zatresao iz jedanaesterca, koji je dosuđen nakon igranja rukom jednog igrača Sloven Gradeca. Potom, 57. minut je doneo i šesti pogodak. Strelac je bio Tufegdžić, koji je sa desetak metara šutirao, precizno. Nakon toga je Orlandić u par navrata pokušao da ponovo zatrese mrežu, ali to mu je za „rukom“ pošlo tek kasnije. U 70. minutu, 7:0. Strelac je bio Dušan Živković.
Ni tu nije bilo kraja golovima. Osmi je viđen u 72. minutu, kada je Orlandić, na asistenciju Živkovića, postigao svoj drugi gol. Dva minuta kasnije – 9:0, i za potpuni „raspad“ ekipe Slovenj Gradeca. I ponovo je Orlandić bio egzekutor, nakon asistencije Jovovića. Čekalo se i na „desetku“, i ona je dočekana u 87. minutu. Strelac „jubilarnog“ gola za Crvenu zvezdu bio je Dušan Živković, nakon veoma lepog udarca iz kaznenog prostora.
Poslednji detalj sa utakmice doneo je i 11. gol Crvenoj zvezdi. Srelac je ponovo bio Tufegdžić.
Ne pamti se ovoliko ubedljiva pobeda Crvene zvezde u skorije vreme, čak ni na pripremnim utakmicama. Naredna provera je za tri dana, protivnik će biti Krka.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама