Кошарка Кошарка/Вести

Odgovor na Vujoševićeve laži: Lazić nije kriv za povredu Milutinova! (VIDEO)

Autor: CZBG, izvor: mondo.rs

Snimak ne daje za pravo treneru Partizana, koji je beka crveno-belih označio kao odgovornog za nezgodan doskok svog najboljeg centra.

Lazić nije kriv za povredu Milutinova! (VIDEO)

Trener Partizana Duško Vujošević u nedelju je optužio košarkaše Crvene zvezde Telekom da “prljavom” igrom izazivaju povrede njegovih igrača, najčešće onih za koje na klupi nema prave zamene.

Tom prilikom Vujošević je kao najsvežiji primer naveo povredu Nikole Milutinova, krajem prvog meča finala plej-ofa.

“Lazić ulazi nogom pod igrača u skoku i ne dozvoljava mu da doskoči, prouzrokuje njegovu povredu, pa posle ne dođe ni da ga pita kako je. Šta bi bilo kada bi se mi podmetali pod Bobana Marjanovića, koji ima povređen skočni zglob?”

Međutim, snimak Partizanovog napada u kojem je Milutinovu stradao skočni zglob pokazuje da je povreda proistekla iz uobičajene borbe za loptu posle promašaja Dragana Milosavljevića!

Na snimku se vidi da Maik Cirbes, kao direktni rival, a ni Branko Lazić, koji su od igrača Zvezde bili najbliži centru crno-belih, nisu doprineli njegovom nezgodnom doskoku. Pogotovo ne namerno, podmetanjem tela ili noge ispod Milutinova.

U Crvenoj zvezdi, iako u neformalnim razgovorima ističu da je Vujoševićev nastup na konferenciji za medije opasan, nisu želeli zvanično da reaguju na ovu izjavu. Najdalje što su crveno-beli otišli posle konferencije na kojoj su Vujošević i kapiten crno-belih Dragan Milosavljević nosili majice sa porukom “pasjim sinovima”, bila je izjava predsednika kluba Miloša Ninkovića, koji je ponudio pomoć Vujoševiću.

Međutim, na optužbe trenera crno-belih da njihovi igrači namerno, tj. svesno izazivaju povrede rivala, jedini odgovor bio je: “Pogledajte snimak”.

[youtube id=”ackQryCYsFE”]

Na utakmici u petak lakše se povredio i Milan Mačvan, za šta je “krivac” bila vrućina u hali i kondenzacija.

U “večitim” derbijima ove sezone tri puta je ozbiljno povređen Edo Murić (rame – u duelu sa Blažičem, skočni zglob – nagazio Mitrovića pri odrazu, rame – Dženkins ga povukao sa leđa),dva puta Milutinov (oko – udarac Blažiča, skočni zglob – nezgodan doskok) i jednom Saša Pavlović (skočni zglob – nerazjašnjeno).

Lazić je svojom agresivnošću u poslednjih šest-sedam derbija uspevao da isprovocira neke nesportske reakcije igrača Partizana, pre svih Pavlovića, ali čini se da mu u ovom slučaju Vujošević duguje izvinjenje.

Скочи на траку са алаткама