Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezdina stotka za 1:0

Autor: CZBG, izvor: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene Zvezde Telekom u velikom stilu startovali su u polufinalnoj seriji plej-ofa. Crveno-beli su u prvom meču doigravanja savladali Mega Leks više nego ubedljivo – 109:80. Izabranici Dejana Radonjića su odigrali izuzetno kvalitetan meč, a svako pitanje pobednika rešili su već u prvom poluvremenu kada su serijom 15:3 stekli 15 poena prednosti (50:35).

Zvezda je u nastavku zadržala visok nivo agresivnosti u odbrani, a u napadu su se smenjivali raspoloženi igrači pa je prednost rasla. Na kraju, konačan ishod je postavio jedan od dvojice najmlađih, Nikola Rebić, polaganjem u završnici meča, a to je bila i najveća prednost crveno-belih na utakmici.

Već po tradiciji gosti su veoma motivisano ušli u utakmicu protiv Crvene zvezde. Raspoloženi Kešelj i Miljenović doneli su Mega Leksu vođstvo 9:6 nakon šest minuta igre, ali kapiten crveno-belih Luka Mitrović bio je odlučan da ne dozvoli rivalu da stekne veću prednost. Na krilima sjajne igre Mitrovića, koji je ubacio za devet minuta igre već deset poena, ali i zahvaljujući znatno boljoj odbrani Zvezda je krenula u seriju. U naredna tri minuta izabranici Dejana Radonjića su napravili seriju 17:7 i baš nakon poena Mitrovića stigli do prvog osetnijeg vođstva (23:16).

Međutim, u završnici prvog perioda i početkom drugog Mega Leks je napravio seriju 8:0 i došao do vođstva (27:28). Crne minute svoje ekipe prekinuo je Cirbes, ali crveno-beli nisu mogli da dođu do osetnije prednosti jer su gosti pretežno sa linije penala držali korak. Tako je bilo sve do polovine drugog perioda kada je krenula furiozna serija izabranika trenera Radonjića. Odbrana je ponovo bila na izuzetnom nivou, a pogađali su Jović i Blažič pravivši uvertiru za minijature Vilijamsa. Naime, fenomenalni Amerikanac je pogađao iz svih pozicija, u prodoru, sa poludistance i uz faul vezavši osam poena. A, kada je odbrana gostiju bila fokusirana na njega, provukao je asistenciju u karakterističnom stilu za Cirbesa koji je izuzetno snažno zakucao, razgalio publiku i zaključio furioznu Zvezdinu seriju 15:3 (50:35).

Zvezda nije stajala. Na kratko prekinuta serija se nastavila i to tako što je Jaka Blažič vezao četiri poena i doneo crveno-belima veliko vođstvo u završnici prvog poluvremena  (56:37). Publika je bila na nogama, a gostima se polako gasila nada da će nakon dobrog početka doći u priliku da trijumfuju.

Poeni Mitrovića i Dangubića na početku drugog poluvremena pokazali su na najbolji način rešenost crveno-belih da ne dozvole rivalu povratak. Zvezda je imala najvećih 22 poena prednosti i meč je praktično bio rešen (62:40).

Do kraja utakmice Dejan Radonjić je rotirao igrače i zadržao svežinu u timu što se odrazilo na visok nivo agresivnosti u odbrani crveno-belih. Zvezda je stečeno vođstvo sigurno čuvala i mirno privela meč kraju.

Već u ponedeljak od 18 časova crveno-beli će imati prvu meč loptu za plasman u polufinale kada će u Sremskoj Mitrovici domaćin biti Mega Leks.

Crvena zvezda Telekom – Mega Leks (25:20, 33:20, 16:17, 35:23)

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 10, Rebić 4, Dangubić 13, Mitrović 14 (7sk), Lazić 2, Blažič 13, Kalinić 16, Marjanović 6 (6sk), Tejić, Dženkins 8, Jović 5 (4sk), Cirbes 18 (8sk).

Mega Leks: Kešelj 15, Veljković 2, Miljenović 12, Bojić 18, Jokić 5, Šulović 2, Vebster 8, Simović 2, Zagorac 6, Simeunović 3 (6sk), Nikolić 7.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама