Фудбал Фудбал/Вести

Robi: KEŠ sa Zvezdom najvažniji

Autor: CZBG, izvor: b92.net

Robert Prosinečki rekao je u intervjuu za “The FIFA Weekly” da mu je trofej šampiona Evrope sa Crvenom zvezdom najdraži momenat u karijeri.

Osvanje Lige šampiona, odnosno tadašnjeg Kupa evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom, je bez sumnje najbolji momenat u mojoj karijeri. Osvojili smo titulu 1991. godine i to je najvažniji trofej koji je osvojio neki tim iz bivše Jugoslavije. Pobedili smo Olimpik iz Marseja u finalu u Bariju posle penala. Pogodili smo svih pet, ja sam bio strelac prvog.“

Prosinečki kaže da je taj trofej iz korena promenio karijere svih igrača.

“Taj trofej je iz korena promenio karijere svih igrača. Nekoliko nedelja posle utakmice, predsednik Real Madrida i srpski trener Radomir Antić doveli su me u taj klub. Šabanadžović je prešao u Grčku, a Stojanović je otišao u Belgiju. Potom su Savićević, Mihajlović, Jugović i Pančev otišli u Italiju, dok su u Španiju ptišli još Belodedić, Najdoski i Stošić. Trener Petrović je odmah po osvajanju trofeja potpizao za Espanjol.”

Na konstataciju da neki hrvatski stručnjaci smatraju da je Prosinečki mogao da postane jedan od najboljih na svetu da nije pušio i pio viski, hrvatski trener je rekao:“Nisam baš siguran u to.”

Prosinečki je nastupao na tri Svetska prvenstva, prvo za Jugoslaviju, potom i za Hrvatsku.

“Igrao sam na tri Svetska prvensta, prvo je bilo sa Jugoslavijom u Italiji 1991, a druga dva sa Hrvatskom u Francuskoj 1998. i u Koreji i Japanu 2002. Za Jugoslaviju sam postigao gol protiv UAE, a za Hrvatsku protiv Jamajke i Holandije. Svi golovi su bili važni i nezaboravna iskustva, kako za igračku tako i za trenersku karijeru.”

Prosinečki je nastupao i za Real i za Barselonu, pa ga je novinar Fifinog magazina pitao sa kojim od dvojice bivših trenera ta dva kluba ima više sličnosti, Žozeom Murinjom ili Pepom Gvardiolom.

“Oni su među najboljim trenerima na svetu, osvojili su brojne trofeje. Ja sam još na početku, bilo bi neumesno upoređivati se. Obojica su posebni, ne znam za koga da se odlučim, ali ako se pogleda filozofija, način igre, mislim da imam više sličnosti sa Gvardiolom.“, rekao je između ostalog u opšrinom intervjuu bivši fudbaler i trener crveno-belih, a sada selektor Azerbejdžana.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама