Фудбал Фудбал/Вести

Zvezdan Terzić 12 meseci nakon dolaska u Zvezdu: Dug smanjen na 43.000.000 evra, prodali smo prava na Luku Jovića!

Autor: CZBG, izvor: http://www.mozzartsport.com/

Crvena zvezda kreće putem oporavka! Tako bar tvrdi prvi čovek kluba sa MarakaneZvezdan Terzić. On je u intervjuu za Večernje novosti rekao da je godinu dana nakon njegovog dolaska u Ljutice Bogdana finansijska situacija stabilnija, da najtrofejniji srpski klub neće bankrotirati, kako se predviđalo, odnosno da je ukupan dug smanjen na 43.000.000 evra.

“Tačno pre godinu dana sam došao u Crvenu zvezdu na mesto generalnog sekretara. Posle uvida finansijskih revizora u poslovne knjige kluba, njihov zaključak je bio da Crvenoj zvezdi preti bankrot koji ćemo teško izbeći. Sada, 12 meseci kasnije, mogu sa ponosom da vam kažem da Zvezda nije bankrotirala i da neće bankrotirati. Smanjili smo dug na 43 miliona evra, sa jasnim planom kako da ga dalje smanjujemo iz godine u godinu. Ono što je najvažnije, izmirili smo skoro 10 miliona evra dugova bivšim igračima i klubovima i dobili smo licencu za UEFA takmičenja. A imamo i plan kako da dalje nastavimo sa stabilizacijom. U decembru prošle godine smo održali sednicu Skupštine na kojoj je usvojena strategija stabilizacije i razvoja Crvene zvezde. Najveći deo usvojene strategije se realizuje. Korak po korak. Uveren sam da ćemo uz stabilizaciju kluba ove godine ostvariti i glavni cilj – stvaranje tima i osvajanje šampionske titule”.

Terzić se osvrnuo na sve poteškoće na koje je uprava nailazila u poslednjih godinu dana…
“Zvezdaška javnost ne zna da je iza nas godina štednje, stezanja kaiša, kresanja budžeta, godina smanjenja rashoda. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da je sezona iza nas najteža godina u istoriji Crvene zvezde! Iskreno smatram da je veliki uspeh postignut što se Zvezda uopšte takmičila i uz to se borila za titulu do pred kraj sezone. U jednoj rečenici ću reći suštinu: mi smo permanentno bili u raskoraku između želja i mogućnosti, između želje da osvojimo titulu i surove realnosti da nemamo novac za to. Mi smo funkcionisali u nemogućim uslovima, maltene bez ikakvih finansijskih sredstava. Za takmičenje smo na rasploganju imali ukupno 1.400.000 evra, a za realizaciju ciljeva je bilo potrebno 10 puta više. Svi ostali prihodi koje smo ostvarili morali su biti utrošeni za vraćanje nasleđenih dugova. Ovu sezonu smo izgurali sa manje od 1.400.000 evra, to se nije dogodilo nikada u istoriji Crvene zvezde”.

Zvezdan Terzić je objasnio i kako se došlo do novca. On je usput konačno priznao da su prodata prava na Luku Jovića i to za 1.400.000 evra. Doduše, Terzić nijednog momenta nije naznačio o kom procentu se radi…
“Od Gasproma smo dobili 4,5 miliona evra za novi ugovor, plus dva miliona po starom ugovoru za prolećni deo sezone. Od transfera smo zaradili 2,5 miliona evra, od toga za prava prodaje Luke Jovića dobili smo 1.400.000 evra. Ostali novac je došao od drugih sponzora i članova uprave”, zaključio je generalni direktor crveno-belih.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама