Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ZVEZDA PREDALA EVROPSKU KRUNU KRALJU

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Juniori Crvene zvezde Telekom nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Evrolige. Zvezdina selekcija do 18 godina poražena je od madridskog Reala rezultatom 73:70 u veoma neizvesnoj završnici. Crveno-beli su u poslednjoj deonici bili u zaostatku čak 11 poena (65:54), ali se nisu predavali. Veoma dobrom odbranom uspeli su da uhvate priključak i 14 sekundi pre kraja trojkom sjajnog Aleksandra Aranitovića priđu na samo poen minusa (71:70). Real je u sledećem napadu iskoristio dva penala i Zvezda je imala napad za produžetak. Međutim, loše izvođenje iz auta dalo je priliku Realu zalakepoenesa linije slobodnih bacanja, ali je Justa oba puta bio neprecizan. Crveno-beli su imali još jednu šansu za produžetak, Aranitović je uspeo da uputi šut za tri poena, ali je na žalost bio neprecizan.

Izabranici trenera Slobodana Klipe su bolje počeli meč i već u prvoj deonici su stekli osam poena viška (5:13). Međutim, Real je brzo uspe da stigne do egala i već polovinom druge deonice da dođe do vođstva. Domaći su osetniju prednost stekli u finišu treće deonice što im je omogućilo da u poslednju četvrtinu uđu sa mnogo više samopouzdanja. Ipak, crveno-beli se nisu predavali, dobrom odbranom su uspeli da se vrate posle minusa od čak 11 poena, ali u ključnim momentima Realovi skokovi u napadu u kojima je dominirao Ndaje kao i slabiji procenti šuta iz igre onemogućili su crveno-bele da odbrane titulu šampiona.

Ipak, treba istaći da je i plasman u finale izvanredan rezultat, Zvezda je na velikoj sceni još jednom pokazala da izvanredno radi sa mlađim selekcijama i da za budućnost ne treba da brine.

RealMadrid– Crvena zvezda Telekom 73:70 (15:22, 24:15, 20:14, 14:19)

Real Madrid: Justa 15, Fons, Bareiro 19, Proleta, De La Rua, Balespin, Ndaje 6, Riko 8, Mulero, Dos Anhos, Dončić 14, Kate 11.

Crvena zvezda Telekom: Ćorović, Kapetanović, Aranitović 26 (6 sk, 5 ol), Stojanović 15 (12 sk, 6 as), Radanov 5, Kenić 2, Drljača, Miladinović 7, Popović 2, Simanić 11 (11 sk), Rakićević 2, Radović.

Tагови
Скочи на траку са алаткама