Фудбал Фудбал/Омладински погон

Kadeti poraženi u ”večitom derbiju”

Autor: CZBG, izvor: ”Sportski žurnal”

Kadeti:

18. kolo – odložena utakmica:

Crvena zvezda – Partizan 2:3 (2:1), gledalaca:400. Strelci: 1:0 Adžić (15), 1:1 Čermelj (19), 2:1 Panović (23), 2:2 Todorović (60), 2:3 Kukolj (64).

Stanković, Milašinović (79. Rebić), Čitaković, Pejović, Vasiljević (86. Nikolić), Filipović, Cvetković, Đurić (64. Stojanović), Panović, Adžić (57. Crnadak), Romanić (75. Grbović).

Igrač utakmice: Kukolj (Partizan).

Crvna zvezda i Partizan odigrali su kao Bajern i Barselona polufinalne meč Lige šampio0na, identičan rezultat obeležio je sjajan meč kadeta. Partizan je krenuo u ofanzivu i već u drugom minutu imao odličnu šansu, iz slobodnog udarca preko Todorovića. Spretni Ilić nastaviop je sa napadima, nekoliko minuta kasnije snažno je šutirao, loptu je odbio golman, ali Zlatanović se nije snašao. Ilić je nastavio da pokreće napade, posle sjajnog prodora hteo je da uposli Kukolja, ali nisu se razumeli.

Posle promašaja crno belih usledila je kazna. Adžić je iskoristio dobar centaršut Cvetkovića i zakucao loptu glavom. Gosti su nastavili sa napadima, a nagrada je stigla 5 minuta kasnije, odlični Čermelj je sa 20 metara sjajnim udarcem pogodio mrežu.

Slavlje nije dugo trajalo jer je Panović ponovo doveo crveno bele u vodstvo, prihvatio je loptu Adžića iz slobodnog udarca sa 25 metara i savladao golmana Markovića. Panović je kasnije propustio dobru priliku, izašao je kao pobednik iz duela sa Kukoljem, ali na njegovu žalost pogodio je prečku.

U drugom delu krenulo je oštrije, kapiten Filipović bio je malo žustriji i napravio ozbiljan prekršaj nad Kukoljem, ali sudija to nije kaznio. Mnogo problema sa Panovićem imao je Zlatanović. Teškom mukom uspevao je da ga zaustavi, a odlično ga je blokirao u 48. minuti kada je krenuo sam po levoj strani. Njabolji u crno belom bio je Kukolj, u 55. minuti zaobišao je dvojicu odbrambenih igrača, ali Zlatanović nije dobro primio loptu pa je pripala Stankoviću. Crveno beli su najviše pretili preko Panovića, Adžića i Romanića, no i pored tih šansi Partizan je došao do izjednačenja, strelac je bio Todorović na asistenciju Nišića. Ubrzo je postavljen i konačan rezultat. Ilić je centrirao na 5 metara od gola, a Kukolj je bio precizan. Domaćini su se do kraja utakmice više branili.

Trener Zvezde Jovica Nikolić: Ekipa je dala maksimum, a presudila je bolja klupa Partizana. Nismo imali zamene, povredio se Adžić koji je pravio prevagu u prvom delu i bio nosilac igre i strelac. Nastavićemo da radimo, ima još mečeva, ekipa je dala m aksimum i moraju da podignu glave.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама