Фудбал Фудбал/Омладински погон

Remi omladinaca i kadeta protiv Rada

Izvor: ”Sportski žurnal”

Omladinci:

25. kolo

Rad – Crvena zvezda 1:1 (0:0), strelci: 0:1 N.Jovanović (47), 1:1 Milanović (86). Crveni karton: Rangelov (Zvezda – 2.ž.).

Vićić, Mijailović, Tošić, N.Jovanović (90. Vuković), Cvetković, Stanković, Stupić, Stojanović, Rangelov, Živković (90. Lazić), Ivanović (81. Aleksić).

Igrač utakmice: Jovan Vićić (Zvezda).

U gradskom derbiju nije bilo pobednika, remiju se najviše raduju u taborima Vojvodine i Partizana, koji će pobedama da smanje zaostatak za liderom i primaknu čeonoj poziciji i kvalifikacijama za juniorsku LŠ.

Građevinari su kontrolisali igru, stvarali šanse, ali isticao se čuvar mreže gostiju Vićić, dok su crveno beli nekoliko puta prelazili polovinu domaćina bez ugrožavanja gola.

Samo 120 sekundi igre u nastavku bilo je potrebno izabranicima Nebojše Maksimovića da dođu u vođstvo. Korner je izveo Mijailović, loptu glavom prosledio Tošić, a Jovanović šutirao neobranjivo. crvena zvezda bi možda uspela da sačuva prednost, da Rangelov u razmaku od nekoliko minuta nije preoštro startovao i zaradio isključenje. To je dalo krila domaćinu da krene u napade, a isplatilo se četiri minuta pre kraja, posle šuta Pavića, golman je odbio loptu što je iskoristio Milanović da pogodi za remi.

Kadeti:

25. kolo

Rad – Crvena zvezda 0:0

Stanković, Milašinović, Čitaković, Pejović, Vasiljević, Filipović, Cvetković (29. Đorđević, 92. Petrović), Đurić, Grbović (73. Nikolić), Adžić (78. Stojanović), Romanić.

Igrač utakmice: Jović (Rad).

U prvih 45. minuta dominirao je domaćin, ali bez realizacije dobrih prilika. Najviše šansi stvarao je Stojanović, ali je lopta završavala van okvira gola.

U drugom poluvremenu situacija se izmenila, crveno beli su pokazali zube, napadali su sa svih strana. Iako su gosti stavili do znanja da se neće predati, rad je stvorio nekoliko dobrih prilika- Duga lopta za Blagojevića na desnu stranu, pas i šut Jovića sa ivice šesnaesterca nisu bili dovoljni da povedu. Kapiten domaćina je u 58. minutu pogodio golmana, odbijenu loptu Stojanović ponovo zahvatio, ali je Stanković bio uspešan. Nikolić je prošao trojicu igrača Zvezde, ali je odbrana uspela da ga blokira.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама