Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Gračanica – Crvena zvezda 0:4 (0:3)

izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda

Prijateljsku utakmicu u Gračanici odigrli su, u ponedeljak, 4. maja, istoimena ekipa, i kobinovan sastav Crvene zvezde.

Naš tim je slavio ubedljivu pobedu. Nenad Lalatović je na raspolaganju imao uglavnom omladince našeg kluba, kojima se pridružilo nekoliko iskusnijih fudbalera. Utakmicu su počeli Manojlović, Mijailović, Mbođ, M. Stojanović, Tošić, N. Cvetković, Tufegdžić, Živković, Gavrić, Jovović i Ivanović.

Crvena zvezda je povela u 15. minutu. Bila je to akcija po levoj strani, a Dušan Živković je pronašao Nemanju Ivanovića koji je sa ivice kaznenog prostora uputio veoma precizan šut ka golu, i čuvar mreže Gračanice je bio nemoćan. Drugi gol je postignut u 32. minutu, ovoga puta je, nakon centaršuta sa leve strane, Nemanja Ivanović glavom, sa osam metara, šutirao u suprotan ugao golmana, i postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici. Delovalo je da će to biti konačan rezultat prvog poluvremena, ali je u 45. minutu Jovović poslao dobru dubinsku loptu koju je prihvatio Gavrić, i lako rešio situaciju “jedan na jedan” tako što je lobovao golmana Gračanice.

U drugom poluvremenu, u igru je ušao i Nikola Jovanović umesto Živkovića. Crvena zvezda je u drugom poluvremenu uspela da postigne još jedan gol, i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat. Igrao se 50. minut, kada je Tufegdžić, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao golmana Gračanice.

Crvena zvezda je na ovoj utakmici imala i veliku podršku navijača sa tribina, i deluje da je utakmica, koja je bila i humanitarnog karaktera, u potpunosti ispunila svoj cilj.

[youtube id=”4yvnsSA3VxE”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама