Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Radonjić: Čeka nas velika borba

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u utorak ujutro autobusom su krenuli put Zagreba gde ih u sredu očekuje treći meč finalne serije plej-ofa ABA lige sa Cedevitom. Utakmica je u zagrebačkom domu sportova na programu u 20 sati i 30 minuta, crveno-beli vode u seriji  2:0 i za osvajanje šampionskog prstena im je neophodan još samo jedan trijumf.

– Radi se o finalu, susretu dve evroligaške ekipe – počinje priču trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić .

–  Ono što treba ponoviti je da smo i mi i oni izašli iz teških polufinalnih serija, u veoma napornom tempu igranja mečeva. Cedevita je svoj kvalitet i čvrstinu pokazala u oba meča koji su se pred našim navijačima odigrali u hali Pionir.Mi smo uspeli da slavimo, da povedemo sa 2:0 u seriji i da odbranimo prednost domaćeg terena. Ipak, Cedevita je pokazala da može da izađe iz ovakvih situacija u polufinalnoj seriji protiv Budućnosti, kada su posle izgubljena prva dva meča izgledali jako kvalitetno, posebno u prvom meču u Zagrebu – konstatovao je Dejan Radonjić pre nego što je dodao:

– Očekuje nas čvrst i motivisan protivnik. Sigurno da oba tima silno žele titulu. Mi moramo da budemo skoncentrisani svih 40 minuta, moramo da na pravi način odgovorimo na njihove kvalitete. Oni su kvalitetna, iskusna ekipa, atletski spremna da igra u ovakvom ritmu.Na njihovu čvrstinu moramo da odgovorimo našom čvrstinom i da odigramo što je bolje moguće – izjavio je strateg Crvene zvezde Telekom koji je potom pričao o zdravstvenim problemima u crveno-belom timu:

– Maik Cirbes je u procesu oporavka, videćemo da li će biti spreman za sledeći meč.U ovom trenutku to je  teško reći. Stefan Jović je bolje, iako je iscrpljen zbog toga što se desilo na dan prvog meča, ali se nadam da će situacija biti bolja. Branku Laziću je pukla bubna opna u prvom meču, on uzima antibiotike, što znači da smo sigurno pod opterećenjem. Ostali igrači su zdravi. Na prošloj utakmici smo uspeli da pronađemo rešenje za odsustvo Cirbesa, opterećenje pojedinaca jeste veće nego što je to bilo realno, posebno u ovakvim serijama. Ali, ako budemo morali bez njega, ili bez nekog drugog, to ćemo i uraditi. Čeka nas velika borba, želimo da izađemo na parket u Zagrebu i da damo sve od sebe da savladamo Cedevitu – jasan je bio Radonjić koji je potom prokomentarisao činjenicu da se igrači crveno-belih dobro nose sa pritiskom koje nosi završnica takmičenja:

– Trudimo se maksimalno da na tome radimo cele godine, kako bi ekipa bila mirna i spremna da igra najbolje moguće.Imali smo puno iskušenja ove sezone, izašli sa svima na kraj na pozitivan način. Moraćemo sigurno da na terenu pokažemo kvalitet i u tom segmentu kako bismo do kraja finalne serije uspeli da ostvarimo još jednu pobedu, bez obzira u kom meču – zaključio je trener Crvene zvezde Telekom pre nego što je završio sa izlaganjem:

– Svi smo izuzetno motivisani da sve ispadne dobro na kraju – istakao je Radonjić.

Na priču trenera Radonjića nadovezao se Branko Lazić:

– U odnosu na polufinalnu seriju mnogo smo rasterećeniji, posebno sada kada vodimo sa 2:0.Ali, Cedevita se sigurno neće predati, njihovi igrači su to pokazali u polufinalnoj seriji protiv Budućnosti kada su uspeli da se vrate posle gubitka prva dva meča i da na kraju izbore finale.Biće dosta teško, ali idemo u Zagreb po još jednu pobedu, da završimo seriju što je pre moguće i da se okrenemo nastavku sezone – konstatovao je Lazić pre nego što je pohvalio protivnika u finalu:

– Ekipa su jakog karaktera, iskusna. Znaju da igraju ovakve mečeve, to su već pokazali. Još samo jedna pobeda nas deli od cilja.Igrali smo do sada već u završnicama regionalnog takmičenjai tada nismo uspeli da ga osvojimo. Nadam se da ćemo to ostvariti ovoga puta i da ćemo moći da se radujemo zajedno sa navijačima – zaključio je Lazić.

Скочи на траку са алаткама