Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Lalatović i Pavićević pred Donji Srem

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde će u sredu, 29. aprila, u vanrednom terminu odigrati utakmicu 25. kola protiv Donjeg Srema.

Donji Srem će Crvenu zvezdu dočekati u Novom Sadu, od 16 časova i 30 minuta. Nakon remija u derbiju, šef struke Crvene zvezde ističe da su pobede do kraja prvenstva imperativ.

– Utakmice posle derbija uvek su najteže jer dolazi do emotivnog pražnjenja. Igramo protiv ekipe koja je pobedila OFK Beograd 4:0, i koja je uzela veoma veliki bod u Lučanima. Imaju dobre pojedince, jaki su na prekidima, pogledali smo njihove utakmice i dobro ih analizirali. Naš cilj se zna, pobeda nam je neophodna i želimo da se u Beograd vratimo sa tri boda. Ne mogu ni da zamislim situaciju u kojoj nećemo pobediti. Igrači su motivisani samom činjenicom da igraju u Crvenoj zvezdi, tako da bez obzira na rezultat derbija u kom niko nikoga nije pobedio, motiva ne sme i neće izostati – rekao je Lalatović.

Savo Pavićević se pohvalno izrazio o ekipi iz Pećinaca, ali takođe smatra da je pobeda Crvenoj zvezdi neophodna.

– I ja takođe očekujem dobar rezultat. Donji Srem je ekipa koja ima nekoliko iskusnih igrača, u poslednje vreme su u dobroj formi, i kvalitetni su. Ne smemo da se opuštamo, moramo biti sigurni u sebe jer Zvezda uvek ide na pobedu. Motiv ne može da nam izostane, ima još dosta bodova u opticaju, i moramo da pobeđujemo sve do kraja – smatra Pavićević.

Nenad Lalatović će na raspolaganju imati gotovo sve igrače.

– Ne mogu da računam samo na Kovačevića i na Kataia, koji imaju kartone, ali imamo alternative. Nakon dugih 15 godina, dali smo šansu Zvezdinoj deci. Do juče su naša deca odlazila iz kluba jer im nije davana šansa, i ti drugi klubovi su se bogatili. Mi smo im dali šansu, i oni su je iskoristili. Nikada nisu igrali seniorski fudbal do tada, nisu se kalili nego su odmah gurnuti u vatru. To je bio rizik koji sam prihvatio i ponosan sam na to što su oni tu gde jesu. Neki inostrani klubovi se već sada interesuju za njih. Za Jovića, Ristića, Jpvanovića, golmana Rajkovića koji je i kapiten Crvene zvezde i najbolji golman u Srbiji, i jedan od najboljih u Evropi. Veću minutažu dobiće i Grujić i Avramovski… Na svakoj utakmici mi smo imali tri ili četiri, a sad ćemo imati pet ili šest igrača mlađih od 20 godina. To je jedini put kojim Crvena zvezda treba da ide i jedini način da izađemo iz teške finansijske situacije – objasnio je Lalatović.

[youtube id=”z2Uhz_h1CFQ”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама